Ingezonden persbericht


Persbericht:

Vragen PvdA Statenfractie over onbenutte mogelijkheden woningisolatie

De PvdA Statenfractie Groningen heeft schriftelijke vragen gesteld over verkeerde inschattingen die woningeigenaren mogelijk van woningisolatie afhouden.

Uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal blijkt dat woningeigenaren de investeringskosten van spouwmuurisolatie van oudere koopwoningen te hoog inschatten en de besparingen te laag.

Omdat dit kabinet ook de btw op isolatie heeft verlaagd, is het voor woningeigenaren nog aantrekkelijker geworden om tot actie over te gaan. Daarom hebben PvdA-Statenleden Sjak Rijploeg en Bert Dieters de volgende vragen voorgelegd aan het college van Gedeputeerde Staten:


1. Bent u bereid om op korte termijn samen met gemeenten een gerichte, zo persoonlijk mogelijke voorlichting op touw te zetten voor eigenaren van huizen die meer dan 35 jaar oud zijn?


2. Bent u bereid werknemers en werkgevers in de bouw te betrekken bij de voorlichting zodat de link met het scheppen en behouden van nuttig werk wordt benadrukt en onderhouden?


3. Zou u, bij een positieve reactie op bovenstaande vragen, willen bevorderen dat binnen enkele weken tot actie wordt overgegaan?

Bij de Colleges van Gedeputeerde Staten in Fryslân en Drenthe worden door de betreffende PvdA-fracties vergelijkbare vragen ingediend.