Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Internationals Michiel Gerritsen en Suzanne Struik werken aan herstel

Zeist, 12 februari 2010 - Het IKF EK korfbal wordt van 22 tot en met 31 oktober gespeeld in Nederland. De Nederlandse selectie is inmiddels bekend gemaakt, maar twee wereldtoppers ontbreken nog. Michiel Gerritsen (Nic./Alfa-college) en Suzanne Struik (PKC/LukassenBoer) herstellen van een zware knieblessure en stellen alles in het werk om het komende EK in eigen land te halen.

Zowel Michiel Gerritsen als Suzanne Struik liepen aan het begin van dit zaalseizoen een zware knieblessure op en zijn nu aan het revalideren. Beide spelers hopen in oktober fit te zijn, zodat ze mee kunnen doen aan het IKF Europees Kampioenschap dat dit jaar in Nederland wordt gespeeld.

Michiel Gerritsen
Al in de eerste wedstrijd van de Lotto Korfbal League viel Gerritsen uit met een ernstige knieblessure. Na onderzoek bleek de Nic.-speler zijn kruisband in zijn linkerknie gescheurd te hebben. Op 24 december is hij geopereerd en werd er vanuit zijn hamstring een nieuwe kruisband in zijn knie geplaatst. Inmiddels zitten de eerste zes weken van zijn revalidatie erop en loopt de Groninger voor op zijn schema. De 29-jarige balvirtuoos weet wat hem te wachten staat, want nog geen jaar geleden gebeurde hem hetzelfde. Toen was het echter zijn rechterknie. 'Ik heb geen angst voor nieuw letsel. Ik word goed begeleidt. Het is zelfs zo dat ik als het goed gaat over twee weken al de eerste loopoefeningen mag doen'.

'Alles gaat in overleg met de fysiotherapeut, maar mijn hoofddoel is het EK, daar wijkt alles voor. Natuurlijk kunnen er de komende maanden nog genoeg hobbels op de weg komen. Een voordeel is dat ik het allemaal al een keer heb meegemaakt. Je weet nu hoe je knie zich gedraagt. Of je moet stoppen omdat de spanning in je knie te groot wordt, of dat er juist een kilo extra in het apparaat kan'.

Gerritsen hoopt na de zaalcompetitie weer aan te kunnen sluiten bij het Nederlands team, zodat hij genoeg tijd heeft om topfit te worden. Hij eindigt zijn verhaal met de woorden: 'Door een blessure als deze besef ik dat ik ontzettend veel plezier beleef aan de sport korfbal. Als je daar elke dag in de week mee bezig bent, wil je dat wel eens vergeten. Ik heb mezelf dan ook voorgenomen om straks als ik weer helemaal terug ben extra te genieten van de trainingen en wedstrijden'. Suzanne Struik
In de voorbereiding op het zaalseizoen sloeg voor de talentvolle Suzanne Struik het noodlot toe; zij scheurde haar kruisband af en liep een scheurtje in haar meniscus op. Ze is op 7 december geopereerd en vanaf dat moment werkt de speelster van PKC/LukassenBoer aan haar herstel. 'Op zich loopt het herstel volgens schema. Het was balen dat er ook een scheurtje in mijn meniscus werd gevonden. Dat betekende minimaal zes weken op krukken lopen omdat ik mijn been niet mocht belasten.'

Evenals Michiel Gerritsen weet ook Struik wat het is om geblesseerd te zijn. In het seizoen 2007-2008 stond zij al langdurig langs de kant met een achillespeesblessure. In het seizoen erop werd de 22-jarige Rotterdamse meteen gekozen tot Speelster van het Jaar.

Struik is druk bezig met revalideren: 'Naast de twee behandelingen bij de fysiotherapeute doe ik ook drie keer in de week aan krachttraining. Ik mag nu op de crosstrainer, roeien en op de fiets. Ik ga twee keer naar de sportschool en één avond in de week ben ik bij PKC. Zo blijf ik aangesloten bij de groep. Dat is ook de bedoeling met het Nederlands team.'

'Ik hoop na de zaalfinale in Ahoy weer aan te sluiten bij de groep. Natuurlijk zijn dat nog geen volle trainingen maar tijdens de warming up kan ik hopelijk gewoon meedoen. Ik hoop in september weer helemaal fit te zijn.'

In de aanloop naar het EK zal het revalidatieproces van Michiel Gerritsen en Suzanne Struik op de voet worden gevolgd. Beide internationals zullen er alles aan doen om het EK in eigen land te kunnen spelen.



Ingezonden persbericht