Ingezonden persbericht


Gertjan Vaessen maakt overstap van Oracle naar Red Hat Van closed naar open source

Red Hat, marktleider in opensourceoplossingen, heeft Gertjan Vaessen aangesteld als SI Sales Manager. Vaessen (42) wordt verantwoordelijk voor het uitbouwen van de gezamenlijke verkopen met System Integration partners van Red Hat. Met de invulling van deze nieuwe functie onderstreept Red Hat het belang van de teaming met business partners en bevestigt het de geruchten voor de verdere groei van de organisatie door het toegenomen en inmiddels onomkeerbare succes van open source.

Vaessen komt rechtstreeks van het Fusion Middleware license salesteam van Oracle waar hij vanuit het Sales MT verantwoordelijk was voor de SI partners. Voorheen werkte Vaessen als Partner Sales Manager voor BEA Systems. Vaessen brengt ruim 18 jaar directe- en indirecte software saleservaring mee die hij ondermeer heeft opgedaan bij Vignette, Stellent, Linq Systems en Fenestrae.

Red Hat is opgericht in 1993 en houdt zich uitsluitend bezig met opensourcesoftware. Naast het hoofdkantoor in het Amerikaanse Raleigh (NC) heeft Red Hat ruim 65 vestigingen over de hele wereld. De organisatie biedt hoogwaardige en betaalbare technologie met zijn besturingssysteemplatform, Red Hat Enterprise Linux. Het platform wordt gecombineerd met applicaties en management en Service Oriented Architecture (SOA) oplossingen, waaronder Red Hat Enterprise Virtualization en JBoss Enterprise Middleware.

Red Hat biedt zijn klanten wereldwijd ondersteuning, training en consultancy via hooggekwalificeerde partners. Achter de software van Red Hat schaart zich een grote community met meer dan 100.000 zogeheten communicators.