Omzet Manpower Belgium daalt met 21% in 2009

12/02/2010 12:00

MANPOWER BELGIUM

Brussel, 12 februari 2010 - Manpower Belgium sluit 2009 af met een omzet van 260 miljoen euro, 21% minder dan in 2008. Dit is een daling die vergelijkbaar is met deze die de markt gekend heeft in 2009.

Philippe Lacroix, Managing Director van Manpower Belgium: "De uitzend- en HR-sector heeft logischerwijze te lijden gehad onder de gevolgen van de economische crisis. Door de diversificatie van onze activiteiten zijn we er toch in geslaagd om meer operationele winst te realiseren dan verwacht in België." Manpower heeft de ontwikkeling van zijn diensten met hoge toegevoegde waarde inderdaad verder gezet. Concreet gaat het dan om de HR-oplossingen voor specialistenprofielen van Manpower Professional en de outsourcingactiviteiten van MBS (Manpower Business Solutions).

Maatschappelijk engagement op de arbeidsmarkt

Ondanks de crisis heeft Manpower zijn maatschappelijke rol in het hart van de arbeidsmarkt ten volle waargemaakt. VDAB is met de HR-groep in zee gegaan om 2.200 werkzoekenden te begeleiden in Vlaanderen. En als partner van Actiris en Forem heeft Manpower in 2009 meer dan 500 werkzoekenden begeleid in Brussel en Wallonië.

Opleiding blijft een van de voornaamste pistes om de structurele tekorten op de arbeidsmarkt weg te werken. De 2 logistieke trainingscentra van Manpower in Vilvoorde en Tessenderlo hebben 527 mensen een aangepaste opleiding geboden. Daarvan hebben er 379 (of 72%) een job gevonden in de logistieke sector.

Manpower heeft ook zijn engagement voor meer diversiteit op de arbeidsmarkt kracht bij gezet. Het project Manpower Unlimited ter bevordering van de integratie van mensen met een handicap werd door de RTBF bekroond met de CAP 48-prijs. Het project werd ook in Vlaanderen gelanceerd met een partnership met VDAB en het GTB-netwerk.

Traag herstel in 2010

Manpower verwacht een traag herstel van de arbeidsmarkt in 2010. Philippe Lacroix: "Week na week vangen we toch enige signalen van verbetering op uit de markt. Maar de economische context dwingt ons tot voorzichtigheid en we verwachten geen echte heropleving vóór de tweede helft van dit jaar."

Internationale resultaten

Op internationaal niveau realiseerde Manpower Inc. een omzet van 16 miljard USD of 21% minder dan in 2008 (bij constante wisselkoers). De HR-groep tekende in 2009 een nettoverlies van 9,2 miljoen USD op, tegenover een nettowinst van 205,5 miljoen USD in 2008..

Over Manpower

Manpower (NYSE: MAN) is een van de wereldleiders en een erkende referentie in de HR-sector. Met een complete waaier van diensten en oplossingen voor elke fase in de tewerkstellingscyclus helpt Manpower zijn klanten het meeste te halen uit de continu veranderende wereld van werk. De groep heeft meer dan 60 jaar ervaring en is gespecialiseerd in rekrutering en selectie van vast en tijdelijk personeel, outsourcing, personeelsevaluatie, opleiding, outplacement en organisatieadvies. Met zijn ver doorgedreven aandacht voor kwaliteit, efficiëntie en kostenreductie stelt Manpower zijn klanten in staat hun productiviteit te verhogen en zich op hun corebusiness te concentreren. Zijn netwerk van 4.500 kantoren in 81 landen en gebieden is op jaarbasis goed voor zo'n 400.000 klanten uit de meest uiteenlopende sectoren, van KMO tot grote internationale ondernemingen. In België telt Manpower 85 generalistische en gespecialiseerde kantoren. Manpower is actief onder de merknamen Manpower, Manpower Professional, MBS, Elan, Jefferson Wells en Right Management.

www.manpower.be

- ### -

De detailresultaten van Manpower Inc. en het internationale persbericht zijn online beschikbaar op www.manpower.com.

Voor een interview met Philippe Lacroix, Managing Director van Manpower Belgium, neemt u contact op met ons Press Team.

Press Team

Manpower Belgium

Marc Vandeleene -

marc.vandeleene@manpower.be -

tel. +32 2 639 10 81 -

gsm +32 495 24 05 43

Katrien Lindemans -

katrien.lindemans@manpower.be -

tel. +32 2 639 35 05

Louizalaan 523, 1050 Brussel -

www.manpower.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel