Ingezonden persbericht


Persbericht

Brussel, België - 12 februari 2010

Dankzij ThalysNet surfen een half miljoen reizigers op breedband internet aan boord van de Thalys-treinen

Nokia Siemens Networks, 21Net en Telenet bieden zaken- en vrijetijdsreizigers een naadloze internettoegang aan op het Europese spoorwegnetwerk

In januari 2010 hebben al ruim 500.000 Thalys-reizigers gebruik gemaakt van de snelle internetverbinding ThalysNet, de wifi-internetdienst beschikbaar op de Thalys-treinen. De dienst werd gelanceerd in mei 2008 om een naadloze breedbandverbinding aan te bieden aan zaken- en vrijetijdsreizigers die tegen hoge snelheid met de Thalys tussen Parijs, Keulen, Brussel en Amsterdam sporen en wordt aangeboden door een consortium gevormd door Nokia Siemens Networks, 21Net en Telenet.

"Sinds de commerciële lancering heeft deze dienst een hoge vlucht genomen: 60% van alle ThalysNet-gebruikers zijn trouwe Thalys-reizigers die deze service meermaals gebruikt hebben" zegt Olivier Poitrenaud, CEO van Thalys International. "Met ThalysNet is Thalys nog steeds de enige internationale operator van hogesnelheidstreinen die wifi-internettoegang aanbiedt en onze klanten stellen deze service duidelijk op prijs".

Het succes van het draadloos breedbandinternet aan boord wordt bevestigd door de gegevens over de gebruikspatronen: in Comfort 1 maakt één op vier passagiers gebruik van ThalysNet. De toegang via pda's en Smartphones is de voorbije zes maanden verdubbeld, wat wijst op een toenemende voorkeur voor deze toestellen met wifi-functionaliteit. ThalysNet wordt gebruikt om te surfen, te e-mailen en in te loggen op bedrijfsnetwerken via VPN.

Sinds november 2009 kunnen Thalys-passagiers die in Comfort 2 reizen ook internettoegang kopen voor hun vertrek op www.thalys.com via de specifieke pagina 'Internet aan boord' en zo profiteren van promoties, zoals 4 internetvouchers voor de prijs van 3 of 10 voor de prijs van 7.

Over Thalys

Thalys is een product van de groepen SNCF, NMBS, DB AG en NS. Thalys is lid van Railteam, een samenwerkingsverband tussen de belangrijkste Europese hogesnelheidsoperatoren; van de CER (Community of European Railway and Infrastucture Companies) en de UIC (Union Internationale des Chemins de Fer). 2009 was het jaar van de "metamorfose" van Thalys: 100% van het materieel uitgerust met WiFi, nieuwe cateringservice aan boord, renovatie en nieuw design, snellere treinen. Met Thalys liggen Amsterdam en Keulen voortaan op 1u53min. en 1u47min. van Brussel. Thalys heeft tot nu toe al 75 miljoen reizigers vervoerd tussen Parijs, Brussel, Amsterdam en Keulen.

Over Nokia Siemens Networks

Nokia Siemens Networks is een toonaangevende wereldwijde leverancier van telecommunicatiediensten. De onderneming biedt een volledige portfolio van mobiele, vaste en gecombineerde netwerktechnologieën aan, alsook professionele diensten, zoals consultancy en systeemintegratie, installatie, onderhoud en beheersdiensten. Hierbij staan innovatie en duurzaamheid centraal. Dit is een van de grootste aanbieders van telecomhardware, -software en professionele diensten ter wereld. De onderneming is actief in 150 landen en heeft een hoofdzetel in het Finse Espoo. www.nokiasiemensnetworks.com

Geef uw mening over de doelstelling van Nokia Siemens Networks om internet opnieuw uit te vinden op http://unite.nokiasiemensnetworks.com en bespreek het laatste nieuws op http://blogs.nokiasiemensnetworks.com

Kijk of uw land alle mogelijkheden op het vlak van connectiviteit ten volle benut op http://connectivityscorecard.org

Over 21Net

21Net is een Europese operator die het eerste bidirectionele satellietcommunicatiesysteem ter wereld heeft ontwikkeld dat een snelle internetverbinding kan voorzien op hogesnelheidstreinen. 21Net werd aanvankelijk gefinancierd door de Europese Ruimtevaartorganisatie en slaagde er in 2004 als eerste provider in om een technische demonstratie te geven van een breedbandverbinding op een hogesnelheidstrein.

Sinds 2004 werkt 21Net nauw samen met de vooraanstaande spoorwegoperatoren RENFE, THALYS en SNCF om een solide & technisch uitgewerkt systeem te ontwikkelen.

21Net streeft ernaar om een uitstekende gebruikerservaring te creëren met een snelle gegevensoverdracht en een naadloze verbinding, gebaseerd op bidirectionele satellietcommunicatie die geïntegreerd is met draadloze oplossingen voor stations en tunnels. 'Broadband To Trains' is het enige systeem in gebruik dat een echte breedbandverbinding tot stand kan brengen in hogesnelheidstreinen.

Over Telenet

Telenet is een vooraanstaande provider van media- en telecommunicatiediensten. Telenet spitst zich toe op de levering van kabeltelevisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten, hoofdzakelijk aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel. Daarnaast verleent Telenet ook diensten aan bedrijven in België onder de merknaam Telenet Solutions.

Telenet staat genoteerd op de beurs Euronext Brussels met de beurscode TNET.

Perscontacten




Ingezonden persbericht