Persbericht

Samsung keert terug als wereldwijde sponsor van de NAVTEQ Global LBS Challenge® 2010

Samsung levert apparaten en ondersteuning aan de ontwikkelaars om innovatieve door NAVTEQ-data ondersteunde LBS-apps te stimuleren

Veldhoven - 12 februari 2010 - NAVTEQ, de toonaangevende aanbieder van digitale kaarten, verkeer- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen, kondigt aan dat Samsung Electronics Co., Ltd., toonaangevend in halfgeleiders, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie, terugkeert als wereldwijde sponsor van de NAVTEQ Global LBS Challenge. Dit is het tweede opeenvolgende jaar dat Samusng sponsor is van de toonaangevende LBS ontwikkelaarwedstrijd.

Als een wereldwijde sponsor zal Samsung uitgebreide ondersteuning bieden aan de deelnemers van de wedstrijd:
- Gekwalificeerde deelnemers krijgen de Samsung Omnia II (I8000) en software tools om zo location-based services (LBS) applicaties te ontwikkelen. De Samsung Omnia II (I8000) heeft TouchWiz 2.0 UI en 3D-effecten en bevat LBS- en navigatiemogelijkheden die functioneren op het Windows Mobile 6.5-platform. De telefoon heeft een 3.7-inch AMOLED display met kristalheldere WVGA-resolutie en verschillende multimedia mogelijkheden. De telefoon ondersteunt 3D-afbeeldingen, online widgets en OCR (Optical Character Recognition) die gebruikt kunnen worden bij het creëren van location-aware applicaties.
- De Samsung Mobile Innovator Windows Mobile SDK (software development kit) 2.0 biedt application programming interfaces (API's) om toegang te krijgen tot de geavanceerde kenmerken die uniek zijn voor Samsung telefoons. Naast de mogelijkheid om via de standaard Microsoft Windows Mobile API's toegang te krijgen tot GPS, bluetooth en multimediaondersteuning kun je de Samsung API's gebruiken voor telefonische toepassingen als de accelerometer, aankondigende LED's en haptische technologie. Hierdoor kan de gebruiker door aanraking contact maken met de applicatie. De SDK bevat ook API's voor de nabijheidsensor en 3D-oriëntatie (kompas).
- Alle deelnemers kunnen gebruik maken van technische ondersteuning via de Samsung Mobile Innovator webportal (http://innovator.samsungmobile.com). Deze portal biedt de ontwikkelaars een directe toegang tot de bronnen van ontwikkelaars van Samsung.

De NAVTEQ Global LBS Challenge is een wereldwijde wedstrijd en wordt sinds 2003 jaarlijks georganiseerd. De wedstrijd wordt begeleid door het NAVTEQ Network for Developers(TM) (NN4D). Het daagt applicatieontwikkelaars van over de hele wereld uit om innovatieve location-based services (LBS) te bouwen die gebruik maken van dynamische positioneringtechnologie en NAVTEQ®-kaarten. De wereldwijde prijzenpot heeft een waarde van $10 miljoen US. De wedstrijd is toegankelijk voor applicaties voor alle platformen en alle apparaten die nog niet commercieel in de markt gezet zijn. Samsung is geïnteresseerd in sourcing van innovatieve LBS-applicaties voor zijn applicatiestore en zal deelnemen in het beoordelingsproces van de applicaties in alle vijf de regio's van de wedstrijd: Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA), Noord-Amerika, Zuid-Amerika, India en Pacifisch Azië (APAC).

"Samsung's terugkeer als een wereldwijde sponsor toont een grote toewijding voor de mobiele LBS-markt en erkenning van de belangrijke rol die ontwikkelaars spelen in het stimuleren van innovatie", zegt Marc Naddell, vice president, partner & developer programs bij NAVTEQ. "We zijn verheugd over onze gecontinueerde samenwerking met Samsung en kijken uit om samen te werken in de zoektocht naar de meest innovatieve LBS-apps ter wereld".

"We hebben een sterke relatie met NAVTEQ, een pionier in de location-based services industrie. Dat wij sponsor zijn van de Global LBS Challenge onderstreept onze wederzijdse toewijding in het stimuleren van creativiteit binnen het ontwikkelaarecosysteem", zegt Kenny Lee, vice president van het Media Solution Center bij Samsung Electronics. "We weten dat onze klanten veel waarde hechten aan location-based services. We willen programma's bevorderen die de beleving van de gebruiker zo compleet mogelijk maken en zijn verheugd dat we nogmaals deel uitmaken van dit unieke en belangrijke programma".

De registratie deadlines voor de vijf regio's zijn:
- EMEA: gesloten

- Noord-Amerika: gesloten

- India: gesloten

- Zuid-Amerika: 26 februari 2010 (verlengd)

- Pacifisch Azië: 5 maart 2010

De winnaars van de EMEA-regio worden tijdens een awardceremonie op 14 februari 2010 bekend gemaakt. Dit gebeurt voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona, Spanje. Kijk voor meer informatie over de wedstrijd van dit jaar op http://www.LBSChallenge.com