Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Het PCC heeft goed nieuws:

PCC wint beroepenwedstrijden Espeq

Tijdens de open dag van Espeq op vrijdag 12 februari jl., behaalden leerlingen van het PCC niet alleen de eerste plaats bij banktimmeren en zowel de eerste als de tweede plaats bij het bouwtimmeren, maar ook de over all scholenprijs.

De jaarlijkse open dag van Espeq is traditioneel het moment waarop technische leerlingen van vmbo-scholen in de regio kunnen laten zien wat ze waard zijn. De beroepenwedstrijden dienen als voorronde voor landelijke wedstrijden later dit jaar.

PCC Oosterhout was op deze dag aanwezig met een groepje leerlingen, dat uitkwam in verschillende categorieën. Bij het banktimmeren behaalde de 16-jarige Alex Kuijpers uit Heiloo de eerste prijs. Sam Hoogland uit Heiloo en Jelle Kaandorp uit Warmenhuizen, beiden 16 jaar, wonnen respectievelijk de eerste en de tweede bij het bouwtimmeren. Doordat de groep PCC-leerlingen ook in de andere categorieën zoals hoog scoorden, ontving PCC Oosterhout ook de scholenprijs: een prachtige bouwstofzuiger bestemd voor de techniekhal van de school.

Heeft u wellicht in de editie van deze week een plekje over voor dit bericht? In dat geval mijn hartelijke dank!