Jeneverfestival te Schiedam groot succes


SCHIEDAM, 20100211 -- Het Jenever Festival, gehouden in het weekend van 6 & 7 februari, te Schiedam, is een groot succes geweest. Totaal hebben zo'n 600 bezoekers genoten van de specialiteiten van de Nederlandse distillateurs. Opvallend was de interesse van jong volwassenen ( boven 25 jaar) voor de speciaal jenevers. Ook de belangstelling van de dames was opmerkelijk, ongeveer 35 % van de bezoekers waren vrouwen.

Zowel de grote als de kleine distilleerderijen hadden het druk met schenken, maar ook met het geven van informatie over hun producten. De masterclasses van zowel Ad de Koning als van Jaco van der Leun waren op beide dagen uitverkocht. Ook de belangstelling voor cocktails was groot. Het blijkt dat jenever zich uitstekend leent voor het mixen. De winnaar van het "Kampioenschap Cocktails met Jenever" is gewonnen door Richard Zijlstra uit Amsterdam van: Cocktail Catering Company Triple C. Zijn winnende cocktail is genaamd PINK LOVE en bevat naast natuurlijk Jenever (3 cl), 1 cl verse limoensap, 1 cl verse passiefruitsap, 1 cl passievrucht puree en 10 cl Wieckse Rosé.

Gezien de enthousiaste reacties van zowel de bezoekers, de deelnemende bedrijven als de organisatie ligt het voor de hand dat in 2011 wederom het jeneverfestival zal plaats vinden.