Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 5 februari 2010

De Baarsjes Olympische Winterspelen 2010

Stadsdeel De Baarsjes organiseert van 12 tot 27 februari de Baarsjes Olympische Winterspelen. Na het succes van de Zomerspelen twee jaar geleden is het nu twee weken lang genieten van winterse activiteiten in de buurt. De grote opening is op het Balboaplein van 16 tot 20 uur. Dan ontsteken we de Olympische vlam. Pret en strijd, 14 dagen lang! Met een spetterende afsluiting in de arena op het Balboaplein.

Wat is er te doen?
De Baarsjes Olympische Winterspelen bestaat uit drie grote events en een groot aantal kleinere onderdelen. Op vrijdag 12 februari is de opening op het Balboaplein. Met het ontsteken van de Olympische vlam, een schaatsbaan, ijssculpturen, arrenslee en zeskamp. Op vrijdag 19 februari kun je schaatsen, skiën en snowboarden in speeltuin Plan West, de Mercator speeltuin, op het Columbusplein en op de indoor skibaan Snow World. Op zaterdag 27 februari is de grote afsluiting op het Balboaplein met een Meerkamp van winterse spelen. Kijk voor het hele programma op www.baarsjes.nl/sport.

Sportbuurtwerk
Sportbuurtwerk organiseert de Winterspelen en pakt groots uit. Na grote plaatselijke successen met het Baarsjes EK voetbal en De Baarsjes Olympische Zomerspelen durven ze de overtreffende trap aan. Nog één keer knallen in De Baasjes, voordat we fuseren tot Stadsdeel West. De winterse spelen zijn vooral voor de kleintjes, maar ook voor ouders. Er is ook een speciaal programma voor ouderen.

Voor de redactie: