Gemeente Tilburg

Persbericht
5 februari 2010

Nieuwe hal voor bouwers carnavalswagens en T-parade

Bouwhal aan Ledeboerstraat op industrieterrein Kraaiven

De gemeente Tilburg, Stichting Beheer Bouwhal Tilburg en de verkopende partij zijn tot een akkoord gekomen voor de aankoop van een pand aan de Ledeboerstraat 5 (industrieterrein Kraaiven). Dit pand gaat onder andere dienen als de nieuwe bouwhal voor de bouwers van de carnavalswagens en de T-Parade. Met de aankoop is EUR 2,3 miljoen euro gemoeid. Dit bedrag is afkomstig uit de Reserve opvang gevolgen economische crisis en wordt ter beschikking gesteld aan de Stichting Beheer Bouwhal Tilburg. De bouwhal gaat behalve aan de Carnavalsstichting Tilburg (CST) ook onderdak bieden aan SWAT (Stichting Werkplaats Amateurkunst Tilburg) en tROM (Tilburgse en Regionale bedrijven Ondernemen Maatschappelijk).

Het college neemt een definitief besluit aan de hand van de terugkoppeling van de schriftelijk ingekomen reacties van de commissie Economie in een extra collegevergadering op vrijdag 12 februari 2010. Na afronding van de aankoop zal het college met de Stichting Beheer Bouwhal Tilburg overleg voeren over de nadere uitwerking van de voorwaarden voor subsidie voor de verbouw van de aangekochte bouwhal. Hier is maximaal EUR 1,2 miljoen voor vrijgemaakt.

Wethouder Joost Möller (Economische Zaken): "Ik ben zeer blij met dit akkoord. De carnavalsstichting, het college en de gemeenteraad waren allen unaniem in de gedachte dat er een nieuwe bouwhal moest komen. Ik heb mij daar ook hard voor gemaakt om dit voor elkaar te krijgen. De onderhandelingen over de aankoop hebben lang geduurd, maar eindelijk is de kogel door de kerk."

Frans Jan Bertens, voorzitter CST: "Als CST en namens Stichting Beheer Bouwhal Tilburg zijn wij verheugd dat er na ruim een jaar een overeenkomst is. Ik ben vooral blij voor de verenigingen die wagens bouwen voor het carnaval en T-Parade. Nu hebben ze een locatie waar ze nog jaren mee vooruit kunnen."

---