Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Vrijdag 12 februari 2010

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-21.00 uur

Radiotalkshow met gasten, discussies, live-muziek & publiek vanuit de

Openbare Bibliotheek (OBA) in Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast: Dr. Damiaan Denys (1965), arts, filosoof en hoogleraar psychiatrie verbonden aan de faculteit der Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Een van zijn specialisaties is de ontwikkeling van diepe hersenstimulatie, oftewel het implanteren van elektrodes in het brein van patiënten met ernstige angst en dwangstoornissen.

Max Pam met zijn rubriek 'Ketter en Geest' met berichten uit het nieuws die voor goddelozen van belang zijn, over geloof en bijgeloof.

Stine Jensen bespreekt 'Een keukenmeidenroman' van Kathryn Stockett. Opzienbarende en controversiële roman over de kloof tussen zwart en wit in het diepe zuiden van de VS. Verjoeg Dan Brown van de nummer 1 positie in de Amerikaanse literaire Top Vijf.

Rondetafelgesprek over de 'veiligheidsutopie' en de maakbaarheid en beheersbaarheid van de wereld o.l.v. Theodor Holman met drie historici: Chris van der Heijden, Willem Melching, Amanda Kluveld. Een bommelding in Den Bosch en de roep om meer veiligheidsmaatregelen klinkt weer. Gemeenteraadsverkiezingen komen er aan en er moet 'meer blauw' op straat. Maar niet alle risico's zijn daarmee uit te bannen. Totale veiligheid bestaat niet!

Muzikale act: The Busquitos. (4 sessies)
Viermansformatie uit Haarlem. Spelen swingende muziek, van de 'roaring twenties' tot gisteren. Recente CD: Wicky-Wacky-Woo.www.myspace.com/thebusquitos

OBA Live: Elke werkdag 19.00-21.00 uur, verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN.

Deze uitzending van OBA Live is terug te zien op Televisie op maandag 15 & dinsdag 16 februari van 13.00-14.00 uur via Spirit 24 (digitaal televisie themakanaal Publieke Omroep). Zie: www.spirit24.nl