Gemeente Delft

Warme Truiendag

Coole actie tegen klimaatverandering

Vrijdag 12 februari op Warme Truiendag bezoekt wethouder Lian Merkx (Milieu) basisschool de Eglantier. Daar vertelt ze over maatregelen die de gemeente neemt tegen de opwarming van de aarde en hoe de gemeente daarbij samenwerkt met partijen in de stad. Leerlingen van de groepen 7 en 8 organiseren een speciale warme truien-modeshow.

Het Klimaatverbond Nederland organiseert dit jaar voor de vierde keer de Warme Truiendag. Dit is een coole actie tegen klimaatverandering en wordt jaarlijks op of rond 16 februari gehouden. Dat is de dag waarop in 2005 de Kyoto-overeenkomst in werking trad.

Het idee is simpel: trek een warme trui aan, zet de verwarming lager, bespaar 7% energie per graad en dus 7% CO2 uitstoot. Met een trui aan spaar je het klimaat zonder verlies van comfort. Gebruik deze dag voor spannende en energiezuinige acties!

Een aantal Delftse basisscholen doet ook dit jaar weer mee aan de actie. De Warme Truiendag is vooral bedoeld voor bewustwording van het klimaatprobleem en de maatregelen die je zelf kunt nemen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het bij die ene dag blijft!

Meer informatie over de warme truiendag en ideeën voor ludieke acties zijn te vinden op www.warmetruiendag.nl

Noot voor de redactie (