JOVD

JOVD trapt gemeenteraadscampagne af!

Den Haag, 9 februari 2010 - Opp vrijdag 12 februari trapt de JOVD, de onafhankelijke liberale jongerenorganisatie, haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen af. Een knallend event met politieke zwaargewichten en spetterende speeches is het startschot voor de campagne die de JOVD tot de verkiezingen van 3 maart aanstaande zal voeren. Iedereen is welkom om deze avond een kijkje te nemen in de keuken van het liberalisme en te luisteren waarom jonge JOVD'ers wel het verschil kunnen maken in uw gemeente. Met gasten als Mark Rutte, Frits Huffnagel en meer dan 25 JOVD gemeenteraadskandidaten beloofd het een spetterende campagnedag te worden.

De JOVD wil met deze campagnedag duidelijk laten horen dat jongeren het verschil kunnen maken in de gemeenten. Landelijk Voorzitter Martijn Jonk: 'Jongeren zijn de toekomst. Deze generatie neemt haar plek in de samenleving in: deze gemeenteraadsverkiezingen zijn daar al een voorschot op. Jongeren hebben innovatieve visies en ideeën die niet alleen aanspreken, maar ook de vastgeroeste molen van gemeenten weer een impuls zullen geven.' De jonge liberalen zullen tot 3 maart campagnevoeren in verschillende steden in het land om het geluid van de jongeren te laten horen. Jonk: 'Hoe meer jongeren in de gemeenteraden, hoe beter. Onze generatie kenmerkt zich door de wil te doen en te verbeteren: die wil moeten we ook in de gemeentes terugvinden.'

Tijdens haar campagnes zal de JOVD hameren op 10 punten die volgens de jonge liberalen essentieel zijn voor een prettige en leefbare gemeente:


1. Goede en betaalbare huisvesting voor jongeren en studenten
2. Een veilig uitgaansleven

3. Aanbod van voldoende en goed basis- en middelbaar onderwijs
4. Kwijtschelding lokale lasten aan studenten met enkel een studielening
5. Aanpak jeugdwerkloosheid en geen uitkering onder de 27 maar werk en scholing
6. Beter openbaar vervoer

7. Stimuleren van sport voor elke jongere
8. Cultuurbeleid is gericht op verspreiding van cultuur onder alle burgers, niet enkel de elite
9. Vrij softdrugsbeleid

10. Meer jongeren in de politiek

Voor deze campagne heeft de JOVD tevens de campagnesite www.jouwstadjouwstem.nl gelanceerd met alle campagne-informatie.




JOVD