Ingezonden persbericht


PERSAANKONDIGING

Staatssecretaris Albayrak opent onderwijsconferentie Zadkine

Support en samenwerking centrale thema's

De jaarlijkse onderwijsconferentie van Zadkine wordt aanstaande vrijdag geopend door staatssecretaris Nebahat Albayrak. Zij zal ingaan op de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt en een initiatief toelichten om deze ook voor jongeren die met justitie in aanraking zijn gekomen te verbeteren. Daarnaast zal zij namens de medewerkers van Zadkine een cheque overhandigen aan het nieuw opgerichte Zadkine Fonds. Dit fonds voorziet in de financiering van leermiddelen voor Zadkine-studenten die dat zelf niet kunnen.

Naast de 2.500 Zadkine-medewerkers is dit jaar ook een grote groep vertegenwoordigers van bestuur en bedrijfsleven uitgenodigd. De conferentie staat dan ook in het teken van 'co-makership'. Het beleid van Zadkine dat erop is gericht om via intensieve samenwerking te komen tot contextrijke leer- en werkomgevingen, goede stages en een goede doorstroom naar arbeidsmarkt en vervolgopleiding.

De onderwijsconferentie van Zadkine omvat ruim 40 workshops in elf programmalijnen. De onderwerpen die aan bod komen zijn bestuur en management, stage, taal en rekenen, internationalisering, examinering, economie, organisatie, jongeren, bedrijfsleven, sport en ondersteuning.

Lijstrekkersdebat
Opvallende onderdelen vormen dit jaar een debat over onderwijs met acht Rotterdamse lijsttrekkers en een discussieforum met ruim 20 samenwerkingspartners van Zadkine over de relatie tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Maar ook onderwerpen als sport en cultuur komen uitgebreid aan bod.

Een bijzondere spreker is presentator Prem Radhakishun van het tv-programma 'De Herkansing'. Ook Prem gaat in debat met zijn gehoor: docenten en onderwijskundigen die kritische kanttekeningen plaatsen bij zijn aanpak.

De onderwijsconferentie wordt vrijdag 12 februari van 9.30-17.30 uur gehouden in Concert- en congresgebouw de Doelen te Rotterdam. Bijgaand het programma.

EINDE