Ingezonden persbericht


Van Amersfoort Racing met drie coureurs in ATS F3 Cup

Volkswagen start een offensief tegen de gevestigde Formule 3-fabrikanten. De fabrikant uit Wolfsburg zet dit seizoen in op de hoofdprijzen in de belangrijkste kampioenschappen: de Formule 3 Euro Series, het Duitse F3- en het Britse F3- kampioenschap. Net als vorig jaar komt ook Van Amersfoort Racing in actie als fabrieksteam met motoren en ondersteuning van Volkswagen. Het team uit Huizen heeft als doel de titel van Laurens Vanthoor van afgelopen seizoen te verdedigen en heeft een sterke line-up geformeerd. Vice-kampioen Stef Dusseldorp staat aan de start voor team uit Huizen, evenals twee talenten: de Duitser Daniel Abt en de Oostenrijker Willi Steindl. Het is voor het eerst in de historie van Van Amersfoort Racing dat het team drie auto's aan de start brengt in de Formule 3. "We krijgen dit jaar forse tegenstand en we moeten alles op alles zetten om de titel te verdedigen", vertelt teameigenaar Frits van Amersfoort. Naast Van Amersfoort Racing maakt het Brits-Zweedse Performance Racing gebruik van Volkswagen-motoren, terwijl ook Motopark Academy en HS Technik zijn overgestapt naar VW. Deze ontwikkelingen betekenen dat er een interessante nieuwe uitdaging ligt voor het team van Frits van Amersfoort.
Van Amersfoort Racing gaf afgelopen seizoen de toon aan in de ATS F3 Cup met vier prijzen: de kampioenstitel en het vice-kampioenschap, het Rookie-kampioenschap en de kampioenstitel bij de teams. Nu kampioen Laurens Vanthoor vertrekt naar de F3 Euro Series is het niet vanzelfsprekend dat de Nederlander Stef Dusseldorp als vice-kampioen van 2009 zijn opvolger wordt. "Stef heeft vorig jaar laten zien dat hij veel talent bezit en de potentie heeft om Laurens op te volgen. Hij maakte afgelopen jaar een paar kleine foutjes, maar als hij zichzelf nog verder kan verbeteren zal hij sterk voor de dag komen." Naast Dusseldorp heeft VAR nog twee aanstormende talenten in zijn equipe. Frits van Amersfoort: "Daniel Abt komt uit een bekende racefamilie en is de nieuwe Duitse belofte voor de toekomst. Hij is de eerste Abt die niet bij het familieteam rijdt. Daniel is de regerend kampioen in de Formule ADAC. Aangezien hij weinig F3-ervaring heeft, zien we dit seizoen vooral als een leerjaar. Toch denk ik dat hij nog wel eens voor een verrassing kan gaan zorgen."
De derde Dallara Volkswagen wordt gereden door de 17-jarige Oostenrijker Willy Steindl. Steindl racete al op zijn vijftiende in de Formule ADAC en groeit nu door. "Hij is piepjong en heeft veel potentie", stelt Frits van Amersfoort. "Ik denk dat Willy een belofte is voor de toekomst, maar hij heeft tot nu toe geen gelukkige carrière gekend. Dit jaar mag hij laten zien wat hij waard is. Zijn optredens tijdens onze testdagen in Spanje heeft mij positief verrast."
Volgende week gaat Van Amersfoort Racing testen met het Formule 3-team in Italië om zich optimaal voor te bereiden op seizoen 2010. "Er ligt een forse uitdaging. De concurrentie in de ATS F3 Cup is dit seizoen heftiger dan ooit, maar we gaan de uitdaging vol passie en strijdlust aan", besluit Frits van Amersfoort, die in het verleden succesvolle coureurs als Jos Verstappen, Christijan Albers, Bas Leinders, Tom Coronel, Giedo van der Garde, Ho-Pin Tung, Carlo van Dam en Renger van der Zande onder zijn hoede had.




Ingezonden persbericht