Politie Twente

Enschede, 12 februari 2010

Gebied weer veilig na gaslekkage

Het afgezette gebied rondom de Mozartlaan in Enschede is weer vrij gegeven door de hulpdiensten. Vanmiddag was het gebied afgezet na een gaslekkage. Een bewoonster van de Mozartlaan is gewond geraakt en vervoerd naar het ziekenhuis. Bewoners zijn opgevangen in Het Kompas aan de Ijssstraat en konden om 19.30 uur weer terug naar de woningen. De gasleiding is door energiemaatschappij Enexis drukloos gemaakt en zal zo spoedig mogelijk gerepareerd worden.

Vanmiddag is door een onbekende oorzaak een gaslek ontstaan aan de Mozartlaan in Enschede. Een bewoonster van een woning aan de Mozartlaan was door een explosie gewond geraakt en is vervoerd naar het ziekenhuis. De brandweer constateerde een gaslek aan de Mozartlaan en heeft direct het gebied ontruimd. Het ontruimde gebied betrof 118 woningen tussen de Mozartlaan en Deurningerstraat. Bewoners zijn opgevangen in Het Kompas aan de Ijsstraat. Ca 35 bewoners hebben gebruik gemaakt van de opvang. Andere bewoners zijn opgevangen door familie of vrienden.

De brandweer heeft metingen verricht en hieruit bleek dat er ook gas terecht was gekomen in het riool. Het riool is door de brandweer geventileerd en heeft daarmee het gas verdreven. Om 19.00 uur was er sprake van een veilige situatie en konden bewoners weer terug naar hun woningen.

Energiemaatschappij Enexis heeft de gasleiding drukloos gemaakt en gaat deze repareren. De bewoonster van de woning die vervoerd is naar het ziekenhuis heeft tweedegraads brandwonden opgelopen in haar gezicht. Zij mag vanavond weer naar huis.