Ingezonden persbericht

Persbericht Nijmegen, 11 februari 2010

Voorjaarsvakantieactiviteiten in Museum Het Valkhof
Zaterdag 13 februari t/m zondag 28 februari 2010

Vier voorjaar in Museum Het Valkhof
Tijdens de voorjaarsvakantie heeft Museum Het Valkhof lering en vermaak voor alle leeftijden. Zo is er voor kleuters het project 'Het nest van de uil' bij de tentoonstelling van Barbara Polderman. Voor de iets oudere kinderen van 7 t/m 12 jaar is het sprookjesachtige Scriptorium iedere dag geopend. Terwijl de kinderen heerlijk bezig zijn, ontdekken volwassenen de romantische kant van kunst tijdens onze romantische rondleidingen op Valentijnsdag.

Vakantieprogramma 'Het nest van de uil' voor kinderen van 4 t/m 6 jaar
Samen met een museumspecialist gaan kleuters op een spannende ontdekkingstocht langs de kunstwerken van Barbara Polderman. Ze leren vanuit hun eigen ervaringswereld kijken naar de kunstwerken. Aansluitend gaan ze aan de slag in de workshopruimte waar een kaal nest hangt. De kleuters gaan dit nest samen opvullen met allerlei flexibele materialen.
Wanneer: 14, 17, 21, 24, 28 februari van 14.30-15.30 uur
Kosten: museumticket

Scriptorium voor kinderen van 7 t/m 12 jaar
In het halfdonkere Scriptorium - een werkplaats waar monniken teksten overschreven en ze met miniaturen versierden - duiken kinderen de intrigerende middeleeuwen in. Ze komen terecht in een wereld van demonen en dwergen, bloemen en dieren. Bij binnenkomst krijgen alle kinderen een ganzenveer, vergrootglas en een lampje. Daarmee gaan ze zelf aan de slag.
Wanneer: in de voorjaarsvakantie is het Scriptorium iedere dag geopend (niet op maandagen) van 13.00-17.00 uur
Kosten: museumticket + 1 euro

Vier Valentijn in het museum
Bezoekers kunnen op Valentijnsdag (14 februari) de collectie van Museum Het Valkhof door een roze bril bekijken. Een museumspecialist leidt bezoekers langs kunst en objecten die te maken hebben met romantiek en verleiding. De romantische toer neemt bezoekers mee van de oudheid tot nu. In Het Museumcafé staat Love Food op het menu: spannende en zinnelijke hapjes. Afsluitend ligt er nog een selectie museumkaarten voor u klaar voor romantische woorden aan uw geliefde.
De romantische rondleidingen starten op 14 februari om 13.00 uur, 14.15 uur en 15.30 uur.

Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen, T: 024-3608805. www.museumhetvalkhof.nl.
Open: di-vrij: 10-17; za, zo, feestdagen 12-17 uur.

Einde persinformatie