Ingezonden persbericht


Voorstellingen Agora vanaf 13 februari 2010

Agora, zaterdag 13 februari om 20.15 uur
Frank Boeijen met prachtig oeuvre 'In Concert'

"Zijn muziek is een warme winterjas en daarin schuilen zijn teksten." Het zijn de mooi gekozen woorden van Frits Spits over Frank Boeijen. De zanger en liedjesschrijver heeft het patent op prachtige songs over de grote vragen en de kleine dingen des levens en is al ruim dertig jaar van grote waarde voor de Nederlandstalige muziek.

Zijn songs nestelen zich moeiteloos in het hoofd en hart. Het omvangrijke oeuvre van Boeijen omvat tal van klassiekers, zoals De Verzoening, Zeg me dat het niet zo is, Kronenburg Park, Vaderland en Donkerblauw. Op het podium wordt hij bijgestaan door getalenteerde en gedreven muzikanten. Het publiek wordt getrakteerd op pakkende ballads, breekbare luisterliedjes, swingende folk- en popsongs en zwoele symfonieën. Teksten met een verbluffende zeggingskracht en wonderlijke melodieën.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, donderdag 18 februari om 20.30 uur
'Micha Wertheim voor de grap' is een fenomeen

Publiek en pers zijn razend enthousiast over de meedogenloze humor van Micha Wertheim. Hij wordt bestempeld als een ongrijpbare, intelligente cabaretier, die de meest arrogante en scherpe stellingen poneert. In Engeland stond hij drie weken succesvol in het voorprogramma van Hans Teeuwen. In 'Micha Wertheim voor de grap' kiest de cabaretier dit keer voor een ernstig onderwerp. Want wat is er ernstiger dan een goede grap?

Micha Wertheim won vier jaar geleden het Leids Cabaret Festival. Zijn eerste programma heette 'Micha Wertheim voor beginners', zijn tweede 'Micha Wertheim voor gevorderden'. "Voor de Grap is het derde en misschien wel beste programma van Micha Wertheim." Hij is een "veel behendiger verteller geworden dan voorheen. En hij slaagt er nu ook meer dan eens in om de ene slimme grap op de andere te stapelen, dwars door het gelach van de zaal heen." (NRC Handelsblad)

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, vrijdag 19 februari om 19.30 uur
Feest van wereldmuziek in 'Nacht van de Passie'

Tijdens dit avondvullend theaterfestijn kunt u vijf uur lang genieten van muziek, zang en dans uit de hele wereld. Overal in Agora treden diverse bands doorlopend op, passionele muziek die uw hart sneller laat kloppen. Met als ingrediënten en muzikale bron van de allesomvattende liefde bijvoorbeeld Cubaans, Spaans, Keltisch of Argentijns repertoire. Zo kunt u op één avond van vele optredens en diverse muziekconcerten genieten.

De Nazaten: Surinaamse muziek
De Nazaten spelen 'bastaardmuziek'. Met koperblaasmuziek als uitgangspunt. In de door de Nazaten ontwikkelde promiscue stijl wisselen 'razend strakke kaseko-en calypso ritmes op skratyi (Surinaamse basdrum) en snare-drum af met opzwepende conga- en bongo-soli waarbij virtuoze jazzimprovisaties, Oost-Europese klezmer-melodieën met Turkse soefi en zelfs Indiase Bollywood-deuntjes combineren.

Rapalje: Keltisch Folk
Tatoeages, middeleeuwse kilts en wilde haren: de mannen van Rapalje zien er ruig uit! De groep heeft een grote liefde voor de Keltische muziek en laat dat horen op instrumenten als fiddle, gitouki, bodhrán, mondharmonica, accordeon, theekist-bas, tin-whistle en highland pipes. Tijdens 'Vurige Kelten' brengt Rapalje gevoelige ballades, stoere liederen en losbandige Keltische melodieën, terwijl de danseressen de vurige muziek kracht bijzetten. "Swingend, stampend en opzwepend."

Flor de Amor met zijn feestelijke en dansbare Merenque, Bolero en Son. Deze traditionele Cubaanse muziek kwam door toedoen van de wereldberoemde 'Buena Vista Social' Club uit Cuba naar Europa.

Mariachi Sol y Luna is een orkest van grote klasse dat traditionele Mexicaanse muziek ten gehore brengt. Met prachtige kostuums en de warme klanken van violen, trompetten, gitaren en meerstemmige liederen, is de band een belevenis. Het Mariachi-orkest speelde op het huwelijksfeest van prinses Maxima en prins Willem Alexander voor alle Koninklijke gasten van over de hele wereld.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, zaterdag 20 februari om 20.15 uur
Jon van Eerd en Liz Snoyink in 'Oranje Boven'

Komediekoning Jon van Eerd heeft weer een hilarisch stuk voor u in petto. 'Oranje Boven' speelt zich af in de personeelsruimtes van het Koninklijk Paleis, waar butler Harrie Vermeulen (Jon van Eerd) de scepter zwaait over domme kamermeisjes, overambitieuze koks en sukkelige lakeien. Althans, zo ziet hij dat zelf. De hofdame (Liz Snoyink), die zichzelf als chiquer dan de koningin beschouwt, kan zijn bloed wel drinken. Ze doet er alles aan om hem het leven zuur te maken. Dit levert een aantal kostelijke misverstanden op. Harrie moet zich uiteindelijk verantwoorden bij niemand anders dan Hare Majesteit de Koningin!

'Oranje Boven' is een hilarische komedie die een avond onbedaarlijk lachen garandeert. U kunt nog weken nagiechelen van Jon van Eerds unieke, hilarische capriolen. Een fantastische voorstelling om nooit meer te vergeten. Geef uw lachspieren alvast een forse warming-up, ze zullen het nodig hebben!

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, woensdag 24 februari om 14.00 uur
'Pipo de Musical ': feest voor groot en klein (4+)

Pipo de Clown en Mammaloe maken van hun leven een ratjetoe! Met hun wagen reizen ze door de wijde wereld om peuters, kleuters en grote mensenkinderen te vermaken met hun rare grappen en spannende avonturen. Sapperdeflap! Een grappig en spannend avontuur.

Wim Meuldijk bedacht Pipo de Clown voor de Nederlandse televisie in 1958. En nu, meer dan vijftig jaar later, brengt zijn dochter Belinda Meuldijk Pipo als familiemusical naar het theater. Een feest van herkenning voor ouders en grootouders en een heerlijke kennismaking voor de kleintjes.

Kom naar het Pipo Musical Pancake Event!

Een hele middag in de wereld van Pipo! Zowel voor als na de voorstelling kun je een heerlijke Pipo Pannenkoek eten met een glas toverranja en daarna een echte Pipowagen maken met de Dikkedeur en natuurlijk Pipo zelf. Arrangementsprijs E 19,50 voor kinderen en E 15,00 voor volwassenen. Kijk voor meer informatie over het 'Pipo Musical Pancake Event' op onze website www.agora-leystad.nl.

Indien u alleen de voorstelling wilt bijwonen, dan kunt u kaarten bestellen via de website www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12: ma t/m za van 14.00 tot 17.00 uur en op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur) of telefonisch op 0320-239239.