VVD Delfshaven op de bres voor studenten


ROTTERDAM, DELFSHAVEN, 20100213 -- De VVD Delfshaven ziet met lede ogen studenten na het afstuderen vertrekken uit deze mooie deelgemeente. In Delfshaven wonen duizenden studenten met veel plezier. Studentenkamers genoeg, maar helaas nog steeds een chronisch gebrek aan zelfstandige woonruimte.

De wachtlijst hiervoor is schrikbarend, studentencorporatie Stadswonen kan de enorme vraag niet aan. Particuliere verhuurders eisen meestal een vast inkomen, bij de reguliere corporaties komen studenten pas na vele jaren aan de beurt, en dan is het te laat.

Tegelijkertijd kent Delfshaven een enorme scheefgroei aan sociale huurwoningen (maar liefst 60% van de woningvoorraad), vaak gepaard met de nodige sociaal-maatschappelijke problemen.

De VVD Delfshaven wil die jonge, ambiteuze mensen voor dit stadsdeel behouden en wil daarom dat een deel van de enorme voorraad sociale huurwoningen beschikbaar komt voor de huisvesting van studenten. Corporaties moeten het beheer van hun complexen overdragen aan studentencorporatie Stadswonen.

Deze maatregel is op korte termijn uit te voeren. Daarnaast kost het de Rotterdamse belastingbetaler geen cent!

VVD Delfshaven





ingezonden persbericht