Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Creatieven openen deuren op open dag DuintjerCS
Maak kennis met bedrijven die bijzondere en bekende projecten doen

Amsterdam, 10 februari 2010 - DuintjerCS opent op maandag 15 februari van 17.00 - 19.00 uur haar deuren voor publiek. Bezoekers kunnen dan kennismaken met bedrijven die gevestigd zijn in het pand aan de Vijzelstraat in Amsterdam. Deze creatieve bedrijven zijn onder andere verantwoordelijk voor projecten zoals: de nieuwe NRC campagne, de website van de Amsterdam International Fashion Week, het reusachtige 'i amsterdam'-logo op het Museumplein en het ontwerp van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Tijdens de open dag vindt er een grootstedelijk debat plaats met kandidaat gemeenteraadsleden met als thema het hergebruik van gebouwen. Ook wordt Urban Spaces geopend: een ruimte met flexwerkplekken voor ondernemers.

Op de 15e is er genoeg te beleven in DuintjerCS. Ga op de borrel bij Concern tussen de maquettes van het Stedelijk Museum, haal een Foam magazine bij Van de Jong, breng een bezoek aan Urban Spaces en ontvang een bon voor een dag gratis flexwerken. Verder is de tentoonstelling "Bardot's Proviant Klub" van Mediamatic op de begane grond van 17.00 tot 19.00 uur gratis geopend.

Grootstedelijk Debat
Van 17.30 tot 18.30 vindt op de 7e etage van het gebouw het verkiezingsdebat plaats met kandidaat gemeenteraadsleden van de centrale stad over het thema: Hergebruik van gebouwen. Het debat is een initiatief van het Atelier van Bouwmeesters. Zij hebben een manifest opgesteld waarin duidelijk wordt gemaakt dat juist in tijden van crisis er meer kansen zijn voor hergebruik van gebouwen. Bewoners die actief zijn in maatschappelijke- en erfgoedorganisaties gaan over dit onderwerp in debat met lijsttrekkers en woordvoerders van politieke partijen. Iedereen is welkom om deel te nemen.

Urban Spaces
Om 19.00 uur wordt informeel Urban Spaces op de 7e verdieping geopend met een borrel. Naast een werkplek biedt Urban Spaces flexibele vergader- en kantoorruimtes, koffie en gratis lunch. Dit alles in een retro-inrichting met behoud van de unieke stijl van de architect Marius Duintjer die in 1973 het gebouw ontwierp. Een plek waar kantoorzoekers kunnen werken aan een van de vele tafels of vergaderen met een fenomenaal uitzicht over Amsterdam.

Iedereen die gebruik wil maken van Urban Spaces kan lid worden voor een maand of een jaar. Ook impulsieve kantoorzwervers kunnen terecht met een dagkaart. Speciaal voor leden worden er avondvullende programma's georganiseerd. Het bewezen succes van de maandelijkse domibo (donderdagmiddagborrel) in DuintjerCS bevestigt reeds de vraag die er is naar avonden waarop men elkaar informeel kan ontmoeten om uiteindelijk tot zakelijke samenwerkingen te komen.

Over Duintjer CS
Het voormalige ABN AMRO hoofdkantoor aan de Vijzelstraat in Amsterdam is sinds juni 2008 in gebruik als verzamelgebouw voor creatieve ondernemingen. DuintjerCS bestaat uit ongeveer 13.000 m2 waarin onder andere productiemaatschappijen, documentairemakers, ateliers, communicatiebureaus, ontwerpstudio's, architectenbureaus, reclamebureaus, webdesigners, producenten en fotografen gevestigd zijn.

Einde bericht