Ingezonden persbericht

PERSAANKONDIGING

Zadkine organiseert Het Jong Rotterdam Debat

Op maandag 15 februari a.s. organiseert Zadkine Contract Activiteiten Het Jong Rotterdam Debat in de Arminiuskerk in Rotterdam. Middels dit debat wil Zadkine het gesprek aangaan met partijen in de stad over de diverse mogelijkheden om jongeren te binden aan de stad. Rotterdam houdt haar studenten minder lang vast in vergelijking met andere studentensteden. Zadkine wil dit onderwerp graag op de politieke agenda van Rotterdam zetten. Om de discussie aan te wakkeren over mogelijke nieuwe samenwerkingsvormen die voor een beter studie-, werk-, en woonklimaat nodig zijn organiseert Zadkine Contract Activiteiten Het Jong Rotterdam Debat.

Zadkine Contract Activiteiten heeft ervaring met het creëren van binding van studenten aan de stad door een combinatie van wonen, inzet van vrije tijd voor de wijk, studie en maatschappelijke betrokkenheid in te zetten. Een voorbeeld hiervan is het Studentenkwartier Dordtselaan. Bijna alle Rotterdamse corporaties zijn bezig met studentenhuisvesting, maar huisvesting alleen blijkt niet voldoende te zijn om studenten aan de stad te binden.

Tijdens Het Jong Rotterdam Debat komen de volgende onderwerpen aan de orde:
. Hoe kan de binding van studenten aan de stad worden vergroot door inzet van maatschappelijke betrokkenheid?
. Hoe bind je ook de mbo-studenten aan de stad?
. Wat kan Rotterdam doen om een aantrekkelijker studie-, leef-, werk- en woonklimaat te creëren voor de 100.000 mbo/hbo/wo studenten van Rotterdam?
. Hoe kan bovenstaande worden ingebed in het stedelijk beleid en hoe kunnen studenten hier invloed op uitoefenen?

Op maandag 15 februari a.s gaan mbo/hbo/wo- studenten, jongerenorganisaties, jonge politici, jonge trainees van Gemeente Rotterdam aan de hand van deze onderwerpen in debat met politici, beleidsmakers, hoogleraren, lectoren, corporaties, ondernemingen.

Het debat geeft jongeren de kans te laten zien dat zij een serieuze partij in Rotterdam zijn.

EINDE