15 februari, 2010

Nieuwe 2U storage server van HPS Industrial bespaart op energierekening

HPS Industrial, specialist in industriële computers en rackmount servers, breidt het assortiment verder uit met een 2U storage server voor 2.5"-drives. Deze server biedt ruimte voor 24 x 2,5'' SATAII- en/of SAS-harde schijven, die ervoor zorgen dat het stroomverbruik en de warmteproductie tot een minimum worden beperkt. Deze verlaging leidt vervolgens tot een aanzienlijk lagere energierekening voor klanten.

Vooral de stroombesparing is een belangrijk aspect in de keuze om over te stappen naar energiezuinige servers. Eerder betaalde een klant per hoeveelheid bezette ruimte in het datacenter, echter dit is nu veranderd naar het aantal Watt dat wordt verbruikt. Elke bespaarde Watt levert dus een flinke besparing op. Daarnaast hoeft de airco-installatie in het datacenter minder koelvermogen te leveren in verband met de lage warmteproductie van de server. Hierdoor wordt er door gebruikers dubbel bespaard.

Een andere relevante bijkomstigheid is de optie van SSD's (Solid State Disks). Deze disks zijn vele malen sneller dan harddisks en verbruiken daarnaast nog minder stroom. De nieuwste versies van dit opslagmedium ­ zonder bewegende delen ­ hebben hetzelfde formaat als een 2.5" harddisk en zijn daardoor eenvoudig toe te passen in elke PC en hebben een hogere betrouwbaarheid.

Stephan Nagtegaal, sales manager bij HPS Industrial: "Wij merken als organisatie heel duidelijk dat er steeds meer vraag is naar energiezuinige servers. Vooral het feit dat gebruikers nu moeten gaan betalen per Watt is een opvallende ontwikkeling. Door de aanschaf van energiezuinige apparatuur zoals servers en PC's kunnen organisaties kosten verlagen. Met de 2U storage server komen we voor een groot deel tegemoet aan deze vraag en dragen we tevens bij aan een beter milieu."

Specificaties:

* Chenbro RM23424-chassis, 24x hot-swap 2.5" drive bay
* Intel S3420GPLC Socket, 1156-mainboard met Core i5 of Xeon-processor
* Areca ARC-1680ix-12 12port SAS/SATAII RAID-controller

Over HPS Industrial
HPS Industrial is specialist op het gebied van industriële computers en rackmount servers. Het bedrijf levert systemen in Nederland en België die volgens klantspecificatie worden samengesteld. Hierbij werken ze nauw samen met de verschillende productspecialisten. HPS is distributeur van Arbor Technology (industrial PC hardware), Lexcom embedded mini- en panel-PC's en Chenbro (19" en server chassis). Hiermee richten ze zich uitsluitend op de zakelijke markt. HPS Industrial is in 1993 opgericht, telt achttien medewerkers en is officieel Microsoft Certified Partner en Intel Processor Integrator (IPI). Klanten van HPS zijn onder andere Alphatron Marine, Van Oord, Honeywell, Bosch, Rijkswaterstaat en diverse regionale politiekorpsen.