Ingezonden persbericht

Nieuw! Blu Ray bij Bibliotheek Utrecht
15-02-2010

Bibliotheek Utrecht biedt haar leden een nieuw product aan, de Blu Ray dvd, nu te leen in de centrale bibliotheek, Oudegracht 167. De Blu Ray dvd wordt zo genoemd omdat er gebruik wordt gemaakt van een blauwe laser. Het grote verschil tussen de gewone dvd-speelfilm en de Blu Ray dvd is de betere kwaliteit in beeld en geluid van de Blu Ray. Door de grotere schijfruimte (vijf keer meer dan bij een gewone dvd) is het mogelijk om twee beelden naast elkaar tegelijkertijd te laten afspelen, bijvoorbeeld het bonusmateriaal naast de film.

De centrale bibliotheek heeft nu een aardige basiscollectie Blu Ray dvd's aangeschaft. Dit zijn voornamelijk titels die ook op dvd zijn verschenen. Ze zijn allen terug te vinden in de catalogus. Voorbeelden van beschikbare Blu Ray dvd's zijn: Klassiekers, zoals Casablanca, Zorro, Dracula, Amadeus, Star Wars, One flew over the cuckoo's nest, familiefilms zoals de Harry Potter serie, animatiefilms zoals Desperaux de dappere muis en recentere films zoals The Reader, Valkyrie, X-men 2, Bride flight.

Om de Blu Ray dvd af te spelen is speciale apparatuur nodig. Het is mogelijk om gewone dvd's in deze apparatuur af te spelen, maar met de oude beeldkwaliteit. Blu Ray dvd's kunnen niet in een gewone dvd-speler worden afgespeeld.

Voor de Blu-Ray gelden dezelfde tarieven en uitleenvoorwaarden als voor de dvd-speelfilm: bij standaardabonnement: gratis, bij jeugd- en kleinabonnement: E2,00, uitleentermijn: 1 week, te laat-geld per dag: E0,50.

De Blu Ray gaat op termijn de dvd-speelfilm vervangen. De productiemaatschappijen hebben de Blu Ray als hét toekomstige systeem aangewezen.

www.bibliotheek-utrecht.nl



Ingezonden persbericht