Ingezonden persbericht

1 februari 2010

iMerge.nl neemt Vivendo over voor snelle doorstart

iMerge - bekend als investeerder in ICEshop, Batavi, Futurumshop en ICEcat - neemt de leidende Magento Commerce-specialist Vivendo over. "Een snelle doorstart was een voorwaarde om het klantvertrouwen te kunnen herstellen en blijvende imagoschade te kunnen voorkomen", aldus iMerge ceo Martijn Hoogeveen. iMerge neemt na een geslaagd bod en op basis van een doorstartplan, een deel van het personeel en alle assets van het in faillissement verkerende Vivendo over van de curator Mr Jan Davids. Hierover is met de curator afgelopen maandag formeel overeenstemming bereikt. Om te zorgen dat de klantenshops live kunnen blijven is er, met het Vivendoteam, de afgelopen dagen hard doorgewerkt om de gehoste Magento-webshops over te zetten op het eigen hostingplatform van ICEshop in Amsterdam. Martijn Hoogeveen: "Het is voor ons een uitgelezen kans om als ecommerce provider meer volume op te bouwen, en tegelijk de helpende hand te bieden aan etailers-in-nood. We zien voor het doorgestarte Vivendo een grote toekomst als system integrator voor open source ecommerce oplossingen. Zowel in het midden- als in het hogere segment van de ecommercermarkt".

"Vivendo - een bekende speler op de Nederlandse ecommercemarkt - zal een zelfstandige dochter van iMerge gaan worden, maar wel gebruik maken van de kennis en ervaring die binnen de rest van de groep al aanwezig is" aldus de nieuwe manager Vivendo, Babiche Tervoort. "Ik ben blij dat ik het karwei dat ik in de oude setting gestart was bij iMerge kan gaan afmaken, want er is een zeer grote marktbehoefte aan een betrouwbare open source webshop provider. Ik heb veel zin om met het team dat doorstart de projectaanpak verder te professionaliseren en de ontwikkeling van maatwerk beter in te richten. En wij kunnen hierin heel goed leunen op de kennis en ervaring binnen ICEshop". ICEshop, actief sinds eind 1998, is zowel host provider voor ecommerce-oplossingen als een webshopbouwer, bekend van het open source-merk Batavi. Als Linux-host provider ondersteunt ICEshop meerdere softwareplatformen, waaronder Magento, MySQL/Sphinx, Batavi, en een veelheid aan klantspecifieke maatwerksoftware. Daarnaast zal Vivendo actief gebruik gaan maken van de outsourcingtak in de Oekraïne waar iMerge al tien jaar aanwezig is met developercentra, gespecialiseerd in open source-projecten. Tenslotte, ziet ICEcat een strategisch belang in de aanwezigheid van Vivendo voor haar nieuwe categorieën.

De curator Jan Davids is blij met de snelle doorstart: "Dit geeft rust bij de huidige klanten en zorgt voor behoud van werkgelegenheid. iMerge heeft bij de doorstart op mij een zeer goede indruk gemaakt als een doortastende en betrouwbare partij met visie en veel ervaring op de webshopmarkt".

Frank Heinen, als technisch consultant verantwoordelijk voor ICEshop's hosting merkt op: "we hebben zodra de overname duidelijk was keihard door gebuffeld om de serverconfiguraties gereed te maken en klaar te zetten, en eendrachtig samengewerkt met het huidige Vivendo-team om alles voor de klanten in orde te maken, zodat met minimale onderbreking voor de klant de meer dan 200 websites - met name Magento Commerce webshops - overgezet konden worden naar onze hostingfaciliteiten in Amsterdam."

Over iMerge BV
iMerge is sinds 1998 actief als ebusiness incubator, bekend als oprichter van de eerste Nederlandse computershop TakeitNow. iMerge participeert in een aantal internationale bedrijven op het gebied van open source en open content ecommerce faciliteiten, hosting, software development en etail (Futurumshop). Nieuwe investeringen richten zich exclusief op open source- en open content-gebaseerde businessmodellen. iMerge werd opgericht door Martijn Hoogeveen PhD (1998-2004 ebusinessprofessor OUN.nl) en webshopinnovator Bert van Gerwen.

Over ICEshop BV
ICEshop is eind 1998 gestart met de ontwikkeling van de eerste shop hosting-dienst in Nederland. De focus van ICEshop lag vanaf 1999 op het opbouwen van een leidende marktpositie met inmiddels ruim 300 installaties in de IT-, CE-, Telecom- en Office-branche, als implementatiepartner van leidende IT-fabrikanten of -distributeurs in Nederland als HP, Tech Data, Ingram Micro, ETC Pluz, en Copaco (zie www.iceshop.nl). ICEshop verwerkte in 2009 meer dan 200 miljoen euro aan elektronische orders van klanten. Sinds september 2009 heeft ICEshop een nieuw open source webshopplatform live: Batavi.