Ingezonden persbericht

Outsourcing Association erkent training Quint

Quint Training onderdeel van wereldwijde opleiding tot Certified Outsourcing Professional®

Amsterdam, 15 februari 2010 - De International Association of Outsourcing Professionals (IAOP) heeft de Sourcing Governance Foundation-training van Quint Wellington Redwood in haar programma opgenomen. Dit betekent dat deelnemers aan het zogenaamde 'Certified Outsourcing Professional®' programma van IAOP met het succesvol afronden van de Quint-training een certificaat ter waarde van 25 punten ontvangen.

Training is noodzaak
De sterke trend van het uitbesteden van IT-diensten stelt hoge eisen aan de managers en medewerkers die hierbij betrokken zijn. De ervaring leert dat zij voldoende bekend dienen te zijn met de belangrijkste principes en concepten van outsourcing en regie (ofwel sourcing governance), wil er sprake kunnen zijn van een goede regiefunctie. Zonder een adequate regiefunctie is een efficiënte en effectieve outsourcing van IT-diensten niet mogelijk.

Sourcing Governance Foundation
De training Sourcing Governance Foundation leert deelnemers de basisconcepten van uitbesteding en regie. De gehanteerde interactieve aanpak, die theorie combineert met discussie en Quint Wellington Redwood's talrijke praktijkervaringen, bereidt deelnemers voor op het Sourcing Governance Foundation-examen. Tevens wordt door deze benadering de toepasbaarheid in de praktijk gegarandeerd. Arno IJmker, managing partner en verantwoordelijk voor de Quint Sourcing practice: "Met deze erkenning door IAOP verstevigen wij ons thought leadership in de sourcing consultancy en -trainingmarkt, maar het is ook een compliment voor onze sourcing professionals".

International Association of Outsourcing Professionals
De International Association of Outsourcing Professionals brengt klanten, aanbieders en adviseurs, werkzaam op het gebied van outsourcing, samen. De IAOP biedt een actief en groeiend wereldwijd samenwerkingsverband, waarbinnen thought leadership, uitwisseling van best practices en de mogelijkheid tot netwerken centraal staan.

Over Quint Wellington Redwood
Quint Wellington Redwood - kortweg 'Quint' - is een toonaangevend, onafhankelijk managementadviesbureau dat zich volledig toelegt op het oplossen van IT-gerelateerde organisatievraagstukken. De dienstverlening is grensoverschrijdend en strekt zich uit over 49 landen en vier continenten. Quint richt zich in het bijzonder op strategie, sourcing, regie en service- en informatiemanagement, waarbij wereldwijd best practices worden ontwikkeld en geïmplementeerd.

Quint is in 1992 opgericht om organisaties te helpen meer uit hun IT te halen. Niet door meer IT toe te voegen, maar door de IT beter te organiseren. Quints portfolio van diensten omvat onder andere Opleiding, Consulting en Measurement en is geïntegreerd in de verschillende business- en IT-domeinen.

Met het motto "Dare to Challenge", daagt Quint zichzelf en haar klanten voortdurend uit om ingrijpende prestatieverbeteringen, een betere concurrentiepositie en meer toegevoegde waarde te realiseren.

Links
www.outsourcingprofessional.org (website IAOP)
www.outsourcingprofessional.org/content/23/193/1706 (de training vermeld op deIAOP-site)
www.quint.nl (lokale website)
www.quintgroup.com (global website)



Ingezonden persbericht