Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

HOLLAND INTERNATIONAL LANCEERT NIEUWE WEBSITE

Rijswijk, 15 februari 2010 - Hollandinternational.nl is live. De grootste Nederlandse reisorganisatie lanceert een nieuwe boekbare website. Op hollandinternational.nl vindt de bezoeker een enorm aanbod aan zonvakanties, verre reizen, stedentrips, wintersport en autovakanties. Daarnaast biedt hollandinternational.nl veel aanvullende informatie zoals foto's, video's, google maps en de weersverwachting . Op de nieuwe site kunnen ook de brochures van Holland International worden doorgebladerd. De klanten van Holland International zoeken en boeken vanaf nu online hun vakantie; de afhandeling en betaling geschiedt daarna altijd via een door hen geselecteerde reisagent.

Vernieuwend
"We zijn erg trots op deze prachtige nieuwe website", aldus Petra Kok, Manager Reisbureaus Sales van Holland International. "Het is een goede zaak dat een bekend merk als Holland International nu ook voor de consumenten boekbaar is op internet. Uiteraard kon je altijd al producten van Holland International online boeken, maar dan via de websites van andere aanbieders, zoals Arke.nl en D-reizen.nl. Nu heeft Holland International haar eigen boekbare site. We blijven echter wel trouw aan onze keuze; de boekingen worden uitsluitend afgehandeld via onze reisagenten. De bezoekers van de site zoeken en boeken vanaf nu online en de afhandeling - waaronder de betaling - loopt altijd via een door de bezoeker gekozen reisbureau. Hierbij heeft hij keuze uit circa 1.200 ANVR reisagenten. Tijdens het boekingsproces worden tien reisagenten op basis van hun postcode geselecteerd en hieruit maakt de bezoeker vervolgens een keuze. Het reisbureau neemt na boeking contact op met de klant om afspraken te maken over de betaling en de reisbescheiden". Daarnaast is de website zeer informatief. De bezoeker kan zoeken op verschillende criteria: bestemming, soort accommodatie, type vervoer, vertrekdatum, prijs, faciliteiten en ligging van de accommodatie. Op de website kan de bezoeker snel zien of een reis nog beschikbaar is, wat de actuele prijs is en meteen boeken.

Verantwoord reizen
Om de consument te bewegen voor een groen aanbod met milieuvriendelijke accommodaties te kiezen en verantwoorde vakantiekeuzes te maken, is 'verantwoord reizen' als vast onderdeel in de nieuwe website opgenomen. Bezoekers van hollandinternational.nl kunnen hier lezen wat duurzaam toerisme is, welke activiteiten Holland International in dit kader onderneemt, welke accommodaties groen zijn en hoe consumenten hun vakantie zelf ook zo groen mogelijk kunt maken.
---