Gemeente Loenen aan de Vecht


Rijvaardigheidstraining senioren in Loenen

Loenen aan de Vecht - Op maandag 15 februari worden er weer rijvaardigheidstrainingen (BROEM ritten) voor senioren vanaf 65 jaar georganiseerd, de zogenaamde BROEM dag.

Voor de deelnemers zijn er aan deze dag geen consequenties verbonden voor het behouden van het rijbewijs.

Veel automobilisten die zo'n dertig jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald zijn ervaren bestuurders die routinematig aan het verkeer deelnemen. Toch schuilt daarin een sluipend gevaar. Wie op basis van routine en ervaring achter het stuur kruipt, kan het in sommige erg moeilijk hebben, omdat het verkeer zich door de jaren heen blijft ontwikkelen.

Het verkeer wordt intensiever en kruispunten, rotondes en verkeerssituaties steeds ingewikkelder. De juiste kennis van de nieuwe verkeersregels en deze op de juiste manier toepassen helpt om goed voorbereid aan het verkeer deel te nemen .

De BROEMRIT wordt op één dag georganiseerd.

De onderdelen die aan bod komen zijn:


· Theorie: de veranderde verkeersregels worden uitgebreid behandeld


· Ogentest, reactievermogentest


· Praktische rijvaardigheidsrit in de eigen auto onder begeleiding van een ervaren rij-instructeur

Deze training voor ouderen is een gevarieerde vrijwillige opfrisdag waarin vele aspecten van verkeersveiligheid aan bod komen.

De rijvaardigheidstraining voor senioren vanaf 65 jaar is geïnitieerd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht en wordt georganiseerd door de gemeente Loenen en de welzijnsstichting Tympaan in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland.

Broemritgegevens:

Wanneer: maandag 15 februari 2010

Waar: Cultureel centrum 't Web, Spinnerie 15, Loenen aan de Vecht

Aanmelden voor deelname: vóór vrijdag 29 januari bij Stichting Tympaan, T.a.v. Herman de Haan, Kon. Julianaweg 52 A, 3632 EG Loenen aan de Vecht. Tel. 0294 - 230 400.

Per e-mail: hdehaan@stichtingtympaan.nl

Kosten voor Broemritdeelname: EUR 10, - inclusief materialen