Gemeente Oldebroek


Informatiebijeenkomst voor ondernemers maandag 15 februari

Op maandag 15 februari wordt een Informatiebijeenkomst georganiseerd voor ondernemers die gevestigd zijn (of dat kunnen zijn) op een bedrijventerrein in de gemeente Hattem, Heerde of Oldebroek. De bijeenkomst duurt van 16.00 uur tot 17.30 uur met daarna (tot ongeveer 19.00 uur) een hapje en drankje. Vanaf 15.30 uur staat de koffie voor u klaar. De bijeenkomst wordt gehouden in Congres- & Partycentrum Coelenhage, Zuiderzeestraatweg 486, Wezep. Coelenhage ligt dichtbij afrit Wezep van de A28 en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Onderwerpen
Twee onderwerpen staan deze middag centraal. Allereerst is dat het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor bedrijventerreinen. Ondernemers kunnen het KVO krijgen als ze samen met gemeente, politie, brandweer en andere partijen maatregelen, zoals inbraak-, overval- en brandbeveiliging, hebben getroffen om de veiligheid op hun bedrijventerrein structureel op een hoger plan te brengen. Interessant en direct voordeel voor de ondernemer is dat verzekeringsmaatschappijen hoge kortingen op de risicopremie verlenen als het bedrijf zich op een KVO-gecertificeerd bedrijventerrein bevindt! De samenwerkende partijen in het nu opgestarte KVO-traject in de drie H2O-gemeenten hebben er voor gekozen eerst op te gaan voor KVO-certificering van het nieuwe bedrijvenpark Hattemerbroek en per gemeente één bestaand terrein, zijnde Netelhorst (Hattem), Europaweg (Heerde) en Voskuil/Wezep-Noord (Oldebroek). De certificering van de drie bestaande terreinen moet gezien worden als een pilot voor andere bestaande terreinen in de drie gemeenten; als de pilot succesvol verloopt, zal ook certificering voor andere terreinen worden onderzocht. Op 15 februari 2010 zal, na een toelichting op de achtergronden van KVO, de KVO-Intentieverklaring voor de vier voornoemde bedrijventerreinen worden ondertekend door de participerende partijen, als eerste stap richting certificering. Belangrijke vervolgstap is intensief overleg met de ondernemers op de pilotterreinen.

Tweede item tijdens de Informatiebijeenkomst is de oprichting van de Coöperatieve Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark Hattemerbroek (CoVer H2O), na een presentatie over de toegevoegde waarde van parkmanagement in het streven naar behoud van een "heel, schoon en veilig" bedrijventerrein. Het bestuur van CoVer H2O zal worden gevormd door bestuursleden van de drie lokale Bedrijvenkringen.

Naast deze interessante onderwerpen is de Informatiebijeenkomst ook een prima gelegenheid om uw collega-ondernemers te ontmoeten.

Meer informatie
Meer informatie vindt u in de nieuwsbrief van januari 2010, beschikbaar op www.bedrijventerreinhattemerbroek.nl, onder 'Downloads'. U kunt ook bellen met de Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV, telefoon (0525) 638 200 of met uw lokale bedrijvenkring.

Aanmelden
Wilt u, als bedrijfsvoerder of eigenaar, bij deze bijeenkomst aanwezig zijn? Meld u dan uiterlijk vrijdag 5 februari aan via info@bedrijventerreinhattemerbroek.nl