GroenLinks Dordrecht


Dinsdag 26 januari 2010, 00:52u
Verwarringsavond GroenLinks: zin krijgen of zin geven?

Op 15 februari 2010 houdt GroenLinks Drechtsteden weer een politieke avond.

Op 15 februari is het onderwerp 'zin krijgen of zin geven'

De verkiezingsprogramma's van politieke partijen maar ook de uitlatingen van veel politici staan in deze verkiezingstijden vol van alles wat men goed vindt voor de samenleving en hoe dat bereikt kan worden. Duidelijkheid en een programma waar je na vier jaar op afgerekend kan worden. Compromissen oké, maar de grote wens is om vooral daarin zo veel mogelijk je zin te krijgen.

Maar hoe verhoudt zich dat tot die andere grote wens van politici om goed te luisteren naar de bevolking? Hoe houd je feeling met wat er leeft in de wijken teneinde de gevreesde kloof tussen stemmers en gekozenen zo klein mogelijk te houden? En op die manier meer zin te geven aan het democratische spel?

Krijgen politieke partijen hun zin of geven zij de burgers hun zin?

Hoe balanceer je tussen; aan de ene kant het partijprogramma en de politieke uitgangspunten en aan de andere kant de wensen van de bevolking? Welke zin geven we nog aan politieke programma's? Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart wordt aan de hand van concrete voorbeelden hierop ingegaan. Wat verwachten we daarin van onze politici en wat maakt iemand tot een goed raadslid?

Krijg je al zin in het debat of in de verkiezingen?

Martijn van der Steen, wetenschappelijk medewerker aan de universiteit van Leiden, faculteit bestuurskunde zal het onderwerp op een uitdagende manier inleiden. Daarna wordt onder leiding van de verwarringsvoorzitters Cees Bavius en Duco de Bruin het debat met de aanwezigen aangegaan.

De bijeenkomst wordt gehouden in cafe Merz, Korte Kalkhaven 3 in Dordrecht.

De avond start om 19.30 en het debat begint om 20 uur.