Vogelbescherming Nederland


Nieuws februari 2010

Week van de nestkast: doe mee!
Dinsdag 2 februari 2010
Van 15 t/m 21 februari organiseren Vogelbescherming Nederland en CJ Wildlife voor de vijfde keer op rij de Nationale Week van de Nestkast. Vogelbescherming roept iedereen op een vogelhuisje op te hangen. Zo helpt u mee tuinen en parken aantrekkelijk te maken voor vogels. `CJ Wildlife', producent van
natuurbeschermingsproducten, heeft hiervoor een actiepakket ontwikkeld inclusief een nestkast die is goedgekeurd door Vogelbescherming. Meer informatie is te vinden op www.weekvandenestkast.nl.

Bezitters van een actienestkast wordt gevraagd dit voorjaar broedende vogels in de gaten te houden, uiteraard zonder ze te verstoren. De broedgegevens kunt u melden via de website www.weekvandenestkast.nl. Zo wordt aan het einde van het broedseizoen (medio september) bekend hoeveel vogels met succes hebben gebroed.

In de lente begint voor veel vogels het broedseizoen. Goede natuurlijke huisvesting in dorpen en steden is voor vogels echter moeilijk te vinden: huizen worden geïsoleerd, gaten en kieren worden gedicht en in de tuinen maken hagen en heggen plaats voor houten schuttingen. U kunt de vogels helpen door het plaatsen van een goede nestkast. Het is belangrijk om deze op te hangen vóór het broedseizoen begint. Informatie over goede nestkasten en het ophangen ervan is te vinden op www.weekvandenestkast.nl.

Voor de verschillende verkooppunten van de nestkasten kunt u terecht op de website. De actievogelhuisjes worden in ieder geval verkocht via alle vestigingen van Intratuin en de winkel van Vogelbescherming in Zeist. Er is een mussen-, koolmees- en pimpelmeesvariant te koop. Een pakket kost EUR 12,95.