Gemeente Maassluis

Verkoop Rotterdampas weer van start

Op maandag 15 februari gaat de verkoop van de Rotterdampas weer van start. Op vertoon van deze pas kunt u heel veel leuke dingen doen. Wat dacht u van meevaren met de Spido, een bezoek aan de Euromast, spelen met uw kinderen in Plaswijckpark of een museumbezoek. Diergaarde Blijdorp geeft zelfs de helft korting op een abonnement. Is Rotterdam te ver? In Maassluis heeft u ook voordeel van de pas. Zwemmen in Dol-Fijn, boeken uitzoeken in de bibliotheek, een bezoek aan het Gemeentemuseum, het Nationaal Sleepvaart Museum of Varend Museum Furie er is van alles mogelijk.

De Rotterdampas biedt voordeel voor iedereen. Ook voor mensen met een laag inkomen. De gemeente vindt het belangrijk dat alle inwoners kunnen genieten van sport, cultuur en recreatie. Dus altijd al een cabaretvoorstelling willen bijwonen? Dat kan in Theater Schuurkerk. Creativiteit ontwikkelen? Meldt u aan bij Stichting Klei en Kleur. Activiteiten met leeftijdsgenoten? Senioren Welzijn heeft een groot aanbod. Heeft u kinderen? Diverse sportverenigingen geven korting op de jaarcontributie. Kortom genoeg reden om mee te doen, maar wilt u toch alle voordelen nog even op een rij? Kijk op www.rotterdampas.nl.

Wat kost het?

Voor het jaar 2010 gelden de volgende tarieven:

EUR 5,00 Als het gezamenlijk netto inkomen per maand lager is dan:

EUR 1.550,00 (voor gehuwden/ samenwonenden), EUR
1.400,00 (voor een alleenstaande ouder) of EUR 1.100,00

(voor een alleenstaande). Inwonende kinderen van 3 t/m 17 jaar krijgen de pas gratis, mits gelijktijdig

aangeschaft met één van hun ouders/verzorgers die EUR 5,00 heeft betaald.

EUR 60,00 Overige inwoners.

Inwonende kinderen van 3 t/m 17 jaar betalen EUR 5,00 voor de pas, mits gelijktijdig aangeschaft met één

van hun ouders/verzorgers die EUR 60,00 heeft betaald.

Waar haal ik de pas?

De pas is vanaf 15 februari te koop bij het publiekscentrum in het stadhuis (Koningshoek 93050) en is geldig tot en met 28 februari 2011. U kunt hiervoor iedere dag tussen 9.00 tot 12.30 uur terecht. Om snel te worden geholpen, kunt u een afspraak maken. Dit kan tijdens genoemde openingsuren via telefoonnummer 010-5931931. Ook kunt u een afspraak maken via de gemeentelijke website www.maassluis.nl.

Hoe krijg ik de pas?
Om de pas te kopen heeft u een geldig legitimatiebewijs en een recente pasfoto nodig. Als u een laag inkomen heeft, vragen wij u om een bewijs van het (gezamenlijk) netto maandinkomen. Bijvoorbeeld een salarisstrook, een giro- of bankafschrift met een storting van de uitkering of een berekeningsformulier.