Gemeente Lingewaard


Vers bloed cadeau in uw organisatie?

Van maandag 15 februari 12.00 uur t/m maandag 22 februari 17.00 uur staat de inschrijving op de 100 vouchers open voor werkgevers die graag vers bloed in hun organisatie willen hebben. U heeft dan een baan voor tenminste 6 maanden voor een jongere zonder werk, volgens de spelregels van de jongerenvoucher. U vult gewoon het digitale formulier op www.versbloedcadeau.nl in. Na sluiting van de inschrijving worden de vouchers toegewezen.
De jongerenvoucher is een initiatief van VNO-NCW Midden, Kamer van Koophandel, UWV WERKbedrijf, COLO en samenwerkende gemeenten Gelderland Midden.

Toelichting vouchers van 2500 voor werkgevers
De organisaties in de regio Gelderland Midden die zich inzetten voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid introduceren de jongerenvoucher. Ook werkgevers in Lingewaard die een jongere tot 27 jaar aannemen krijgen een bedrag van 2.500.

Regionale aanpak jeugdwerkloosheid
Jonge mensen moeten hun plek nog zien te vinden op de arbeidsmarkt. In economisch zware tijden is dat voor hen extra lastig. Daarom hebben gemeenten, werkgeverskoepels, onderwijs, kenniscentra en UWV Werkbedrijf in de regio Gelderland Midden een regionale aanpak ontwikkeld om de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Onderdeel van deze aanpak is de Jongerenvoucher. Wie een jongere in dienst neemt van 18 tot 27 jaar kan de 2.500 euro inzetten om de loonkosten te verlagen. Maar het geld kan ook gebruikt worden om scholings- of begeleidingskosten te financieren. Er zijn 100 vouchers beschikbaar en de inschrijving loopt van 15 t/m 22 februari. Meer informatie en inschrijven via www.versbloedcadeau.nl

Spelregels
De financiële bijdrage via de jongerenvoucher geldt voor werkgevers in alle sectoren/branches, gevestigd in de regio Gelderland-Midden (gemeenten Arnhem, Lingewaard, Renkum, Rheden, Rozendaal, Overbetuwe, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort, Zevenaar, Ede, Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel, Rhenen, Veenendaal, Renswoude en Wageningen) die een jongere in dienst nemen die:

- tussen 18 en 27 jaar oud is en in de regio Gelderland Midden woont;
- een schoolverlater is of op andere wijze werkzoekend;
- al dan niet voorzien is van een startkwalificatie (een diploma op tenminste MBO-2 niveau of HAVO of VWO-diploma);
- geen uitzicht heeft op regulier werk (dat wil zeggen zonder financiële compensatie van de werkgever).

en:

- indien de werkgever een arbeidsovereenkomst (minimaal 12 uur per week) biedt voor ten minste 6 maanden;

- met een inwerk- en begeleidingsprogramma;
- en de intentie heeft om bij goed functioneren de arbeidsovereenkomst te verlengen.

Vers bloed

(Geplaatst: 9 februari 2010)