Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan...het Schollebos

Vanaf maandag 15 februari beginnen we met `dunnen' in het Schollebos. We hebben daarvoor bekeken welke bomen we verwijderen. Daardoor krijgen andere, gezonde, sterke bomen de ruimte om te groeien.

Vanaf maandag 15 februari beginnen we met `dunnen' in het Schollebos. Gemarkeerde boom We hebben daarvoor bekeken welke bomen we verwijderen. Daardoor krijgen andere, gezonde, sterke bomen de ruimte om te groeien. Bomen met een oranje stip gaan we omzagen. Het dunnen vindt plaats in drie delen. In 2007 zijn we gestart. Dit jaar is de tweede ronde. Volgende winter is de laatste gedeelte aan de beurt. Het Stadsdeelpark Schollebos is in een relatief korte tijd uitgegroeid tot een aantrekkelijk recreatiegebied. Het is nog een jong bos. Daarom is het belangrijk om de bospercelen regelmatig te onderhouden. Zo kan het bos zich verder ontwikkelen.

Hout
Bij het afvoeren van het hout vermijden we zoveel mogelijk schade aan de bosbodem en de paden. Een deel van dat hout gebruiken we voor de inrichting van het Avonturenspeelbos. Ook blijft een deel van het hout in het bos liggen. Dat is van belang voor de levenscyclus van de natuur. Dood hout vormt namelijk een voedselbron voor planten en dieren en biedt vogels en andere kleine dieren een plaats om te schuilen.

Hinder
Tijdens het werk kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom sluiten we, indien nodig, een deel van het bos tijdelijk af. In de weekenden zorgen we dat alle paden weer toegankelijk zijn. De ruiterpaden kunnen tijdelijk door afgevallen takken worden versperd. Wij vragen uw begrip voor dit ongemak

Meer weten?
Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met mevr. I. Janssen, telefoonnummer (010) 2848672 of per mail
i.janssen@capelleaandenijssel.nl.