Provincie Noord-Holland

Provincie verbreedt fietspad Zeeweg bij Bergen (N510)

11 februari 2010 - Nieuwsartikel

De start van de werkzaamheden aan het fietspad langs de Zeeweg is vanwege het slechte weer met een week uitgesteld.

De provincie Noord-Holland start op maandag 15 februari met werkzaamheden voor de verbreding van het fietspad. Het streven is om op woensdag 28 april 2010 de werkzaamheden te hebben afgerond. Het is niet uitgesloten dat de werkzaamheden later starten, vanwege slechte weersomstandigheden.

Het fietspad tussen Bergen en Bergen aan Zee is te smal voor het drukke fietsverkeer. De provincie Noord-Holland gaat het fietspad daarom verbreden naar 3,5 meter en vervangt het huidige asfalt door beton. Dit heeft als voordeel dat boomwortels minder schade aan het pad veroorzaken, waardoor het fietspad voor langere tijd beter berijdbaar blijft.

Tijdens de werkzaamheden worden de fietsers van Bergen aan Zee naar Bergen over het voetpad geleid waarbij rekening gehouden moet worden met de aanwezige voetgangers. Fietsverkeer van Bergen richting Bergen aan Zee wordt langs het werk geleid.

Het doorgaande autoverkeer wordt niet gestremd. Wel is de rijbaan versmald op een deel van het traject. De maximum snelheid is tijdens de werkzaamheden 50 km per uur.

Zie ook de projectpagina van de N510.

---