Gemeente Leidschendam-Voorburg


Gemeenteraad organiseert Jongerendebat

logo jongerendebat

11 februari 2010 - De gemeenteraad van
Leidschendam-Voorburg organiseert op maandag 15 februari 2010 een jongerendebat in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010.

Jongeren gaan aan de hand van stellingen in debat met elkaar. In de laatste debatronde gaan zeven jongeren in debat met zeven vertegenwoordigers van de partijen die nu deel uitmaken van de gemeenteraad. De relatie tussen jongeren en gemeentepolitiek kom in de stellingen tot uitdrukking. Het jongerendebat staat geheel in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010.

Nebahat Albayrak, staatssecretaris van Justitie, zal het debat leiden.
De jury bestaat uit een aantal bekende nederlandse politici:
* Sybrand van Haersma Buma (voorzitter), Tweede Kamerlid voor het CDA

* Hans van Leeuwen, Tweede Kamerlid voor de SP
* Boris van der Ham, Tweede Kamerlid voor D66
* Paul de Krom, Tweede Kamerlid voor de VVD

Aan het eind van het jongerendebat bepaalt de jury wie de beste debater is. En de beste debater ontvangt natuurlijk een prijs! Bovendien wordt een publieksprijs uitgereikt.

U bent van harte welkom om het Jongerendebat bij te wonen van 19.30 22.30 uur, in het Oude Raadhuis, Raadhuisplein 1 in Leidschendam

Politieke markt
Voorafgaand aan het Jongerendebat wordt vanaf 18.30 uur een politieke markt gehouden, waar alle politieke partijen aan deelnemen. Tijdens deze politieke markt kunt u informatie krijgen over deze partijen en kunt u praten met gemeenteraadsleden.

Stemwijzer
En heeft u nog geen idee waar u het zoeken moet? Bij de politieke markt is ook de mogelijkheid om de stemwijzer in te vullen. De stemwijzer is een politieke voorkeurstest via internet, gebaseerd op stellingen uit de verkiezingsprogrammas van de lokale politieke partijen.