Gemeente Almere

Stadsklok vervoerd naar haar bestemming de Schutterstraat

11-02-2010

Duizenden kilo's beton en meer dan vijfhonderd kilo gekleurde mozaïekstenen komen maandagochtend 15 februari in vrachtwagencolonne naar het stadscentrum. Het kunstwerk Time==Art van Emeke Buitelaar bestaande uit de Stadsklok en vier vrolijk gemozaïekte banken bereikt die ochtend rond 12.00 haar bestemming in de Schutterstraat.

Het kunstwerk wordt ter plaatse met doeken afgeschermd, waarachter Emeke nog twee weken de puntjes op de i zet. Op zaterdag 27 februari om 11.30 uur wordt de Stadsklok officieel onthuld.

Omstreeks zeven uur in de ochtend worden de eerste banken in het Mac3Park uit haar vertrouwde atelier gehaald. Per vrachtwagen wordt het kunstwerk via de Koopmanstraat en de Grote Markt naar het stadscentrum vervoerd. De vijf elementen worden naast de Blokker uitgeladen en vervolgens per heftruck omhoog vervoerd.

Naar verwachting staan alle elementen rond 12.00 in de Schutterstraat. Daar worden de banken en Stadsklok in de grond geankerd. Vervolgens komt er een vierkant hekwerk omheen van 15 meter breed en 1.80 meter hoog. Dit hekwerk wordt omlijst met doek, waarachter kunstenares Emeke Buitelaar nog twee weken de tijd neemt om haar kunstwerk af te maken. In het doek komen kijkgaten zodat nieuwsgierige voorbijgangers een blik op het kunstwerk kunnen werpen.

Emeke Buitelaar kreeg in 2007 van gemeente Almere de opdracht om een Stadsklok en ontmoetingsplaats in het stadscentrum vorm te gegeven. Het resultaat is een kleurrijke ontmoetingsplek vol symbolen geïnspireerd door de Mayacultuur.

Artikel(en)


* College draagt steentje bij aan Stadsklok
* Plaatsing Stadsklok Time==Art

winter 2009/2010