Gemeente Enschede

Minister Van der Laan bezoekt Velve-Lindenhof

Maandag 15 februari 2010 komt minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie, voor een wijkbezoek naar Enschede. Hij bezoekt dan de aandachtswijk Velve-Lindenhof. Minister Van der Laan wil bij zijn werkbezoeken nadrukkelijk met wijkbewoners in gesprek om na te gaan wat er speelt in de wijk. Daarom is er bij 't Schip aan de Snelliustraat 8 om 19.00 uur een debat ingepland waar alle wijkbewoners en ondernemers welkom zijn.

Het is voor het vierde opeenvolgende jaar dat een minister van WWI de wijk bezoekt. Minister Van der Laan zal zich in gesprekken met bewoners, buurtwerkers en bestuurders laten informeren hoe het staat met de uitvoering van de overeenkomst (charter) voor Velve-Lindenhof. Het charter is in maart 2008 ondertekend. In het charter zijn de ambities en inzet vastgelegd, die van het Rijk, de gemeente en de corporaties nodig zijn om het Wijkactieplan voor verbetering van de leefbaarheid in Velve-Lindenhof uit te voeren.

Bijzonder bij dit werkbezoek is, dat de Nationale Reisopera (NRO) zich zal presenteren aan de minister. Het gezelschap is van plan zich te vestigen in Velve-Lindenhof en zal de minister vertellen wat de NRO voor de wijk wil en kan betekenen.
Aan het eind van het werkbezoek, van 19.00 tot 20.30 uur, zijn wijkbewoners en ondernemers van harte uitgenodigd met de minister in debat te gaan over de ontwikkelingen in de wijk. Het debat vindt plaats in 't Schip, Snelliusstraat 8.

Velve-Lindenhof is één van de 40 wijken die volgens de minister een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De minister bezoekt elk jaar zoveel mogelijk van deze wijken om te zien hoe het gaat met de projecten uit het charter.

In de toekomstvisie 2020 van Enschede is veel ruimte voor de ontwikkeling van levendige wijken in de stad door middel van burgerinitiatieven en participatie. De gekozen aanpak in Velve-Lindenhof sluit hier prima op aan.

Geplaatst: 11 februari 2010.

11 februari 2010