Gemeente Almere

Groenwerkzaamheden Markenlaan en Markendwarspad

12-02-2010

Bomenkap in Almeerderhout Vanaf 15 februari 2010 beginnen de werkzaamheden aan de laanbeplanting en de boomgroep aan de Markenlaan en het Markendwarspad richting het Sportpark. Hier staan 146 esdoorns en enkele grote populieren. Deze bomen worden uitgedund. Er worden in totaal 86 bomen verwijderd. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 19 februari 2010.

Waarom?

De bomen staan te dicht op elkaar en ontnemen elkaar het licht. Daardoor kan de kroon van de boom zich niet meer goed ontwikkelen. De achterste rij bomen wordt in het geheel verwijderd, hierdoor krijgt ook de daar achterliggende groenstrook meer licht zodat ook deze zich beter en fraaier kan ontwikkelen. De uitdunning moet ervoor zorgen dat de overige bomen de mogelijkheid krijgen om onbelemmerd uit te kunnen groeien tot een duurzame esdoornstructuur.

Werkzaamheden

Het verwijderen van de bomen duurt ongeveer vier dagen. Het rooien, uitfrezen van de stobben (boomstronken), de afwerking en het herstellen van het gras wordt voor half maart 2010 afgerond.

Nieuwjaarsreceptie 2010