Vlaamse Overheid
Grimbergen: weg- en rioleringswerkzaamheden op kruispunt Wolvertemsesteenweg (N211), Brusselsesteenweg (N202) en Beigemsesteenweg

Vlaamse overheid

vrijdag 12 februari 2010

Het Agentschap Wegen en Verkeer hervat op 15 februari de herinrichting van het kruispunt van de Wolvertemsesteenweg (N211), de Brusselsesteenweg (N202) en de Beigemsesteenweg in Grimbergen. Het kruispunt krijgt nieuwe voorzieningen voor fietsers en een conflictvrije lichtenregeling. Ook de riolering wordt vernieuwd. De werkzaamheden waren reeds gestart in oktober, maar werden tijdelijk gestaakt omwille van de winterse weersomstandigheden. Door de werkzaamheden zal er een rijstrook op de Wolvertemsesteenweg afgesloten zijn, en zal de Beigemsesteenweg afgesloten worden aan het kruispunt met de Wolvertemsesteenweg. Het verkeer vanuit Vilvoorde op de Wolvertemsesteenweg zal tijdens de gehele duur van de werkzaamheden mogelijk blijven, maar het verkeer vanuit Meise wordt omgeleid. De werkzaamheden zullen volgens de huidige planning duren tot 15 april.

Een veiliger kruispunt
De werkzaamheden maken deel uit van de herinrichting van de N211 in Grimbergen en Meise. Er is al een nieuw fietspad aangelegd in de rijrichting van Vilvoorde, maar nog geen beveiligde fietsoversteekplaats. Fietsers moesten afstappen en de oversteekplaats voor de voetgangers gebruiken. Nu komt er op de Brusselsesteenweg naast de oversteekplaats voor de voetgangers een nieuwe oversteekplaats voor fietsers.

Omleidingen
Al het verkeer dat uit Meise komt en de ring om Brussel (R0) wil nemen, zal via de Strombeekbeverselaan naar de ring om Brussel omgeleid worden.

Het vrachtverkeer (+3.5 ton) dat van de Brusselsesteenweg (N202) komt en naar Vilvoorde rijdt, zal omgeleid worden via de de Merodestraat, de Spaanse Lindebaan en de Vilvoordsesteenweg.

Het verkeer dat vanuit Humbeek de Beigemsesteenweg neemt, zal via de Keienberglaan naar Vilvoorde of Meise omgeleid worden. Voor Brussel gebeurt dit via de Wolvertemsesteenweg en de Brusselsesteenweg. Gedurende de werkzaamheden geldt een inrijverbod in de Beiaardlaan vanaf de Wolvertemsesteenweg.

Het autoverkeer +3.5 ton dat van de ring om Brussel (R0) komt en in de richting van Humbeek rijdt zal via de Spaanse Lindebaan omgeleid worden.

Het vrachtverkeer (+3.5 ton) zal als volgt omgeleid worden: o Van de R0 richting Meise: via A12 afrit 3 Meise o Van de R0 richting Vilvoorde: via afrit 6 Koningslo, de Indringingsweg, de Tyraslaan, de Van Osslaan, de Vilvoordsesteenweg (N260), en de Rubensstraat (N211)
o Van de R0 richting Humbeek: via afrit 6 Koningslo (R0), de Indringingsweg, de Tyraslaan, de Van Osslaan, de Vilvoordsesteenweg (N260), deVaartdijk, de Fabrieksweg en de Humbeeksesteenweg o Vanuit Humbeek: via de Benedestraat Humbeeksesteenweg, de Fabrieksweg en de Westvaartdijk

De werkzaamheden aan de N211 worden uitgevoerd in opdracht van de gemeenten Grimbergen en Meise, en worden mee gefinancierd door het Agentschap Wegen en Verkeer. De prijs van de werkzaamheden bedraagt 5.2 miljoen euro (incl. btw). De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer Verhaeren en co.