Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (07-10)

12 februari 2010

College 2007

Openbare activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van 15 tot en met 21 februari 2010.

Burgemeester Salet feliciteert diamanten bruidspaar Burgemeester Mirjam Salet feliciteert maandag 15 februari om 13.00 uur het echtpaar Kranendonk-de Heer met hun 60-jarig huwelijk. Het echtpaar is op 15 februari 1950 in Rotterdam in het huwelijk getreden. Zij hebben drie kinderen, vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Wethouder 't Hart tekent samenwerkingsovereenkomst met Sportraad Wethouder Gert Jan 't Hart tekent op 15 februari om 19.30 uur in de Burgerzaal van het stadhuis een samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente Spijkenisse en de Sportraad Spijkenisse. Het oude convenant tussen de gemeente en de sportraad uit 2000 wordt met het ondertekenen van dit nieuwe convenant herijkt. Het convenant heeft als doel sport en sportiviteit in Spijkenisse te stimuleren, samenwerking tussen alle betrokken partijen te stimuleren en belangen van de betrokken partijen te behartigen.

Wethouder 't Hart overhandigt AED aan tafeltennisvereniging Wethouder Gert Jan 't Hart reikt op 15 februari om 21.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis de eerste AED uit aan tafeltennisvereniging De Repelaer.

De gemeente Spijkenisse schaft AED's aan voor alle sportaccommodaties in Spijkenisse. Alle sportverenigingen die tijdens hun sportactiviteiten ook nog een 6 minutenzone kunnen realiseren, en dus altijd een gecertificeerd persoon aanwezig hebben, komen in aanmerking voor een waarderingssubsidie. De subsidie is jaarlijks aan te vragen. Om dit te realiseren stelt de gemeente opleidingen reanimatie en het bedienen van een AED beschikbaar.

Burgemeester Salet opent Verwendag in De Mackenbrugh Burgemeester Mirjam Salet opent dinsdag 16 februari om 10.00 uur symbolisch de Verwendag in De Marckenburgh, Goudenregenplein 1.

Tijdens deze dag krijgen krijgen bewoners van De Marckenburgh een ontbijtje met een roos gepresenteerd en wordt er extra personeel ingezet zodat de bewoners extra aandacht kan worden geven. Ook worden er extra activiteiten voor de bewoners georganiseerd.

Wethouder Hamerslag ondertekent samenwerkingsovereenkomst MAS Wethouder Hanneke Hamerslag ondertekent woensdag 17 februari om 15.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis de samenwerkingsovereenkomst Maatschappelijke Stage (MAS) met de scholen en organisaties die stages aanbieden.

Wethouder 't Hart opent nieuwe hockeyvelden
Wethouder Gert-Jan 't Hart neemt woensdagmiddag 17 februari om 16.30 uur twee nieuwe kunstgrasvelden bij hockeyvereniging HV Spijkenisse in sportpark Groenewoud aan de Maaswijkweg in gebruik.

Wethouder Mijnans ondertekent samenwerkingsovereenkomst financiering CJG-producten
Wethouder Jan Willem Mijnans ondertekent donderdag 18 februari om 11.00 uur in het stadhuis van Hellevoetsluis, Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis, samen met de wethouders Jeugd van de gemeentes op Voorne-Putten de samenwerkings-overeenkomst financiering van Centra voor Jeugd en Gezin.

Burgemeester Salet reikt prijzen schoolschaaktoernooi uit Burgemeester Mirjam Salet reikt donderdag 18 februari om 17.15 uur in OSG De Ring van Putten, Groenewoudlaan 25, de prijzen uit aan de winnaars

van de 38ste editie van het Rabo-schoolschaaktoernooi.

Wethouder Hamerslag ontvangt geslaagden inburgeringscursus Wethouder Hanneke Hamerslag ontvangt donderdag 18 februari om 19.30 uur in de Burgerzaal van het stadhuis tijdens een feestelijk samenzijn inburgeraars die onlangs hun inburgeringsdiploma hebben gehaald. De inburgeraars hebben het centraal examen behaald voor de toets Gesproken Nederlands, Elektronisch Praktijkexamen en Kennis Nederlandse Samenleving. Wethouder Hamerslag spreekt de voormalig inburgeraars toe en overhandigt hen een leuke attentie.

Wethouder Mijnans reikt certificaten uit aan vrijwilligers Wethouder Jan Willem Mijnans reikt donderdag 18 februari om 19.45 uur certificaten uit aan alle vrijwilligers van
Humanitas Home-Start en DoorStart. Ook zal de wethouder in een korte toespraak het belang van vrijwilligerswerk aanstippen. De bijeenkomst vindt plaats aan de Veerman 3.

Wethouder Mourik onthult bouwbord Hartelfietsbrug Wethouder Christel Mourik onthult samen met Jos Hendriks van de provincie vrijdag 19 februari om 11.30 uur bij de Hartelbrug het bouwbord voor de aanleg van de Hartelfietsbrug. De onthulling van het bord is onderdeel van de feestelijke startbijeenkomst van de aanleg van de N218 Hartelfietsbrug. De nieuwe Hartelfietsbrug komt tussen de waterkering en de huidige Hartelbrug te liggen. Aanleg van de fietsbrug maakt het mogelijk het bestaande fietspad op de Hartelbrug te vervangen door een extra rijstrook voor het autoverkeer. Dit komt de doorstroming en de verkeersveiligheid voor zowel het auto- als het fietsverkeer ten goede. De voorbereidende werkzaamheden gaan dit voorjaar van start.
H et gezelschap verzamelt om 11.00 uur bij DĂ©lifrance bij Woonboulevard Spijkenisse, Lucebertstraat 44. Van daaruit gaat het gezelschap per bus naar de locatie van het bord.

Wethouder Mijnans opent feestdag natuurspeeltuin park Braband Wethouder Jan Willem Mijnans opent zaterdag 20 februari om 12.00 uur een feestdag in natuurspeeltuin park Braband. Deze dag is de start van de nieuwe openingstijden. Met ingang van 20 februari is de speeltuin in het weekeinde geopend van 12.00 tot 17.00 uur en van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Door de weeks is er echter pas toezicht vanaf 15.00 uur en op woensdag vanaf 12.00 uur. Tijdens deze dag treedt van 12.30 tot 15.00 uur een ballonnenman op en in de feesttent is soep en warme chocolademelk verkrijgbaar.