Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 12-02-2010

Spannende finale avro-programma '71° noord'

Finale op maandag 15 februari (niet op vaste uitzendavond)

Stacey Rookhuizen, Stan van Samang en Thomas van Hemeledonck nemen het aanstaande maandag tegen elkaar op in de spannende finale van het AVRO-programma '71° Noord'. De laatste kilometers naar de Noordkaap zitten nog vol zware beproevingen en heftige uitdagingen, waarbij fysieke conditie, kennis en behendigheid essentieel zijn. De slotuitzending van 71° Noord is niet zoals gewoonlijk op dinsdag, maar al op maandag 15 februari. Het programma met presentatoren Ruben Nicolai en Karoline Kamosi, is de afgelopen maanden met gemiddeld 641.000 kijkers een van de best bekeken programma's op Nederland 3.

'71° Noord' begon op 15 december met vijf bekende Vlamingen en vijf bekende Nederlanders. De kandidaten vertrokken voor een extreem zware mentale en fysieke tocht van 2500 kilometer, dwars door Noorwegen. Van de tien starters zijn nu dus alleen nog Stan, Stacey en Thomas over. Maandag strijden zij in een ultiem gevecht om de overwinning op de Noordkaap. Op het programma staan onder andere een zware navigatietocht door de tiefschnee, koningskrabben vangen met blote handen en een sneeuwscooterrace.

Het AVRO-programma '71º Noord' wordt goed bekeken, vorige week keken 786.000 mensen naar de uitzending. Eindredacteur Léon van Rongen is trots op de serie. "Niet alleen op de hoge kijk- en waarderingscijfers, maar ook op de kandidaten die steeds op zoek gaan naar hun grenzen en daar zelfs vaak overheen gaan. Je ziet, als je echt wilt, dat je veel meer kunt dan je eigenlijk dacht."

'71 º Noord' de finale, maandag 15 februari, 20.25 uur bij de AVRO op Nederland 3.
---



Algemene omroepvereniging AVRO