Gemeente Leeuwarden

Integrale commissievergadering

Bron: Gemeente Leeuwarden (12-02-2010)

Openbare vergadering op maandag 15 februari 2010 in de raadzaal van het Stadhuis (Hofplein 38) te Leeuwarden om 19.00 uur.

Op de agenda staat:

I Opening en mededelingen.
II Vaststellen agenda.
III Rondvraag.
IV Ingekomen stukken.
V Vaststellen verslagen d.d. van 19 januari 2010. VI Bespreekpunten:


1. Opstelling Woon Friesland inzake studentenhuisvesting en bouw zorgcentrum gehandicapten.

2. Evaluatie programma stedelijke economie 2007-2009.
3. Aanvraag krediet stedelijke economie 2009-2010 (eerste tranche 2010).

4. Gemeentelijke medewerking aan het realiseren van het Project Groot Vijversburg.

5. Initiatiefvoorstel PvdA en VVD: Lint van Sculpturen.
6. Evaluatie beleid "Levendigheid in de hoofdstad: geluid bij evenementen" en voorstellen tot wijziging.
7. Brief van college betreffende LED-feestverlichting d.d. 26-01-2010.

VIII Sluiting.

Als niet anders is aangegeven, liggen de stukken voor de openbare vergaderingen ter inzage bij de balie in de hal van het Stadskantoor en bij de Openbare Bibliotheek aan de Wirdumerdijk 34 in Leeuwarden. De stukken voor de vergaderingen vindt u ook op de internetsite van de gemeente: www.leeuwarden.nl

Toelichting
Bij het eerste agendapunt zal de opstelling van WoonFriesland inzake studentenhuisvesting en bouw zorgcentrum gehandicapten besproken worden. Hierbij wordt ingegaan op het voornemen van WoonFriesland om zich terug te trekken uit de voorgenomen bouwprojecten omtrent de realisatie van studentenhuisvesting en een zorgcentrum voor gehandicapten. Verder staat de evaluatie van het programma Stedelijke Economie op de agenda. De Stec-groep, die het programma heeft geëvalueerd, heeft een aantal lessen benoemd die getrokken kunnen worden. Het college zal deze punten doorvoeren in haar economische aanpak. Voorbeelden zijn prioritering, het ondersteunen van speerpunten op projectmatige wijze, sterke profilering en acquisitie en kritische succesfactoren. Bij het agendapunt "project Groot Vijversburg" zal het gaan over het verlenen van medewerking aan de uitbreidingsplannen in Park Vijversburg met een beeldentuin. In het initiatiefvoorstel van de PvdA & de VVD over het Lint van Sculpturen wordt voorgesteld dat het college gaat onderzoeken hoe een route voor sculpturen in Leeuwarden mogelijk gemaakt kan worden.

Aanmelden
Indien u alleen aanwezig wilt zijn bij de vergadering hoeft u zich niet aan te melden. Indien u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om in te spreken, vraagt u dit dan aan bij de commissiegriffier. Dit kan tot op de dag van de vergadering tot 12.00 uur.

Integrale commissievergadering
Commissiegriffier: Sanne Smid (telefoon 058-233 8622 of e-mail ssmid@leeuwarden.nl)