Gemeente Eindhoven


* Collegebesluiten vergadering 9 februari 2010

15-02-2010

Collegebesluiten vergadering 9 februari 2010

Publicatiedatum: 15-02-2010
Collegebesluiten vergadering 9 februari 2010

RIB betreft stand van zaken evaluatie onderhoud Openbare Ruimte (MF)

In 2008 is het onderhoud van de openbare ruimte geëvalueerd. Sindsdien is veel gedaan op het gebied van reiniging, zwerfvuil, onderhoud voetpaden, onderhoud en burgerparticipatie, vandalisme en meldingen openbare ruimte.
Zo is het onderhoud op drukbezochte locaties (hotspots) geïntensiveerd. Ook wordt er extra aandacht besteed aan zwerfvuil in Hemelrijken, Rapenland en het HAL-gebied in Stratum. In de krachtwijken is de verhoogde inzet al sinds september 2008 ingevoerd en dat heeft o.a. op het Baekelandplein tot zichtbaar resultaat geleid.
In 2009, maar ook komend jaar wordt een groot aantal trottoirs herstraat.
Vanuit de stadsdelen zijn diverse schoonmaakacties in samenwerking met bewoners uitgevoerd. Achttien bewonersverenigingen hebben zich aangesloten bij de actie `Blik opzij, dan kan de veger erbij'. Ook is een nieuwe wegwijzer voor openbare ruimte opgesteld die bewoners informeert op welke manier ze met initiatieven bij de gemeente terecht kunnen en op welke manier wij ze faciliteren.

Wijkspreekuren sociaal raadsliedenwerk (MF)

Het college heeft besloten om de wijkgerichte spreekuren sociaal raadslieden werk in de krachtwijken (Bennekel. Doornakkers en Woensel-West) door te zetten in 2010. Halverwege dit jaar wordt de inzet van het sociaal raadsliedenwerk geëvalueerd en wordt er afgestemd over de inzet in 2011.

Tijdelijk extra inzet welzijnswerk in krachtwijken (MF)

Het college heeft besloten om de doorloop van krachtwijkenteams in 2010 mogelijk te maken. Halverwege dit jaar wordt deze tijdelijke extra inzet van welzijnswerk Lumens geëvalueerd. Er wordt getoetst of deze inzet het gewenste doel bereikt en bijdraagt aan de vernieuwing en efficiency van het welzijnswerk.