Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Minister Rouvoet op werkbezoek bij project kinderen tellen mee (persbericht 013,2010)

Maandagmiddag 15 februari brengt minister voor Jeugd en Gezin mr. André Rouvoet een werkbezoek aan Hoogezand-Sappemeer. Vanaf 15.00 uur is hij te gast bij de gemeente Hoogezand-Sappemeer en de ChristenUnie Hoogezand-Sappemeer.

Minister Rouvoet zal zich met name laten informeren over het project Kinderen Tellen Mee (KTM). Hij zal onder andere spreken met wethouder Cor Drost, diverse medewerkers van de gemeente, de GGD, Noordermaat en Lentis, maar ook met enkele deelnemers aan het project zelf.

Â

Dit project is gestart in 2007 en heeft tot doel door vroeg gezamenlijk ingrijpen door hulpverlenende instanties problemen in gezinnen met kinderen zo snel mogelijk aan te pakken. Het gaat in de praktijk om gezinnen waarbij er vaak sprake is van meerdere problemen tegelijkertijd. De gemeente heeft in 2007 ⬠220.000,- in dit project geïnvesteerd. Het project heeft sinds de start 170 risico-gezinnen bereikt. Daarvan er zijn er nog 90 onder de regie van KTM.

Het concept van Kinderen Tellen Mee is een unieke aanpak van gezinnen met meerdere problemen tegelijk. Uniek als het gaat om de integrale samenwerking, de zelfsturing van het KTM-team en de gebruikte methodiek.

In 2009 is de projectaanpak voortgezet en is er opnieuw geld in KTM geïnvesteerd, voor het laatst om het project tot 1 juli 2010 te kunnen uitvoeren. Op basis van drie verschillende onderzoeksrapporten concludeert het college van Burgemeester en Wethouders dat Kinderen Tellen Mee zijn waarde inmiddels bewezen heeft. In de raadscommissie Welzijn is een voorstel aan de orde om ook na 1 juli 2010 het project voort te zetten.

Het college ziet de mogelijk langdurige voortzetting van Kinderen Tellen Mee als een belangrijk bestanddeel van het integrale jeugdbeleid. Om die reden adviseren B&W om het onderwerp te betrekken bij de coalitie-onderhandelingen na de verkiezingen van 3 maart aanstaande.