Gemeente Rotterdam
Activiteitenkalender B&W Rotterdam 15 t/m 21 februari 2010 gemeente Rotterdam

Wethouder Bolsius overhandigt boek aan minister Verburg

Wethouder Lucas Bolsius (haven, financiën, buitenruimte en organisatie) overhandigt maandag 15 februari om 15.00 uur, namens de 36 grootste gemeenten van Nederland, het boek De 4e Dimensie: "Steden op weg naar menselijk groen" aan minister Verburg. In dit boek geven de wethouders van de grote steden hun visie op behaalde resultaten en toekomstopgaven voor de verbetering van het groen in de steden. Aansluitend zal minister Verburg het eerste exemplaar van het boek "Groene impuls" aan wethouder Bolsius aanbieden. De Groene impuls bevat leerervaringen uit veertien inspirerende stedelijke groenprojecten in heel Nederland. Locatie is het Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 in Den Haag.

Wethouder Lamers bezoekt tennisclub Schiebroek

Maandag 15 februari om 16.00 uur bezoekt sportwethouder Peter Lamers de tennisclub in Schiebroek, Van Enckevoirtlaan 133. De club heeft bijna 800 leden en is de afgelopen jaren flink gegroeid. Door ludieke wervingsacties is het ledental flink toegenomen. Stichting SportSupport overlegt regelmatig met het bestuur van de club over nieuwe ontwikkelingen. Een groot aantal Rotterdamse tennisverenigingen, waaronder Schiebroek, heeft kenbaar gemaakt dat de tennissport in de stad onder druk staat. Tennisclubs hebben te maken met vaak hoge huurtarieven. Daarnaast moeten de tennisclubs vaak zelf zorgen voor zowel het klein als het groot onderhoud. Naar aanleiding van deze signalen heeft de gemeente een Tennisvisie opgesteld, naar voorbeeld van de Voetbalvisie. Wethouder Lamers zal bij de tennisclub Schiebroek een toelichting geven op de Tennisvisie.

Wethouder Schrijer spreekt bij lancering van de Zorgcampus

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) spreekt op maandag 15 februari om 16.30 uur bij de lancering van de Zorgcampus in het Wereldmuseum aan de Willemskade 25. Zorgcampus is een nieuw concept waarin mogelijkheden voor versneld leren en lokale onderwijs- en werkmogelijkheden in de wijk samenkomen. Zorgcampus biedt continue begeleiding en coaching, bevordert daardoor de instroom, doorstroom en plaatsing van werkzoekenden. De plaatsing van medewerkers in opleiding wordt wijkgericht gedaan. Op deze wijze wordt samen met zorginstellingen het personeelstekort in de gezondheidszorg duurzaam aangepakt.

Burgemeester Aboutaleb opent Economisch Lijsttrekkersdebat

Op maandag 15 februari om 18.15 uur voert burgemeester Ahmed Aboutaleb het openingswoord bij het Economisch Lijsttrekkersdebat in het auditorium Kriterion van het Groot Handelsgebouw (Stationsplein 45). Het debat staat in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart. De centrale stelling waarover de lijsttrekkers van de Rotterdamse partijen over in debat gaan luidt: 'Er is geen ruimte meer voor economische groei in Rotterdam'. De directeur van de Debatacademie, Gijs Weenink, leidt het debat. Oud-MKB Nederland voorzitter en Vereniging Rotterdam Central District- bestuurder Hans de Boer zal vanaf de zijlijn commentaar geven op het debat en de stellingen van de lijsttrekkers.

Wethouder Lamers bij presentatie boek Verwey-Jonker Instituut

Jeugdwethouder Peter Lamers neemt dinsdag 16 februari om 16.30 uur het boek "Het goede voorbeeld, leefbare buurten door de inzet van 'jongeren van de straat'" van het Verwey-Jonker Instituut in ontvangst in het Walhalla theater, Sumatraweg 9-11 (Deliplein Katendrecht). Thuis Op Straat (TOS) organiseert activiteiten voor kinderen en zorgt hiermee voor rust en plezier op pleinen en in straten. TOS werkt ook actief voor en met 'jongeren van de straat'. In het boek staat beschreven hoe TOS deze jongeren rekruteert en wat de voordelen zijn van werken met buurtjongeren.

Wethouder Schrijer bij viering uitstroom deelnemers Werkmij

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) reikt op dinsdag 16 februari om 17.00 uur certificaten uit aan deelnemers van Werkmij, in de Rotterdamse avondschool KRAS (Coolsingel 57). Werkmij loopt ruim twee jaar en activeert mensen die lang uit het arbeidsproces zijn geweest. De Werkmij biedt werk aan 70 kandidaten die een jaar lang een leer-werk traject lopen. Veel kandidaten hebben met dit traject een eerste stap richting werk bij een re-integratiebedrijf en uiteindelijk een reguliere baan gezet. De kandidaten die het traject in het laatste kwartaal van 2009 positief hebben afgerond worden op 16 februari in het zonnetje gezet.

Burgemeester Aboutaleb in debat met jongeren Delfshaven over verkiezingen

Op dinsdag 16 februari om 19.30 uur gaat burgemeester Ahmed Aboutaleb in debat met de jongeren van Delfshaven over de komende gemeenteraadsverkiezingen. In het Prinsestheater (Schiedamseweg 19) komen de jongeren bijeen om hier samen met de aanwezige Rotterdamse politici te debatteren. Het belang en de betekenis van het stemrecht is onderwerp van gesprek. De avond kent verder een muzikaal en actief programma met o.a. acts van rapper Appa, de Groove Kings, Soufiane Touzani en Mourad Boukhari van 'Soccer Showdown'.

Wethouder Vervat te gast bij Rabobank inspiratiebijeenkomst

Economiewethouder Hans Vervat neemt op dinsdag 16 februari om 19.30 uur deel aan een vraaggesprek tijdens een inspiratiebijeenkomst van de Rabobank in Theater De Stoep aan de Groenoordweg 1 in Spijkenisse. Presentator Andries Knevel interviewt wethouder Vervat over de economische ontwikkeling in het Europoortgebied en de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven. De avond wordt ingeleid door brain agent en trendteller René Boender. De inspiratiebijeenkomst vindt plaats (Voor meer informatie: Maarten Molenbeek, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 ­ 267 38 12)

Wethouder Lamers ondertekent regionaal Sportakkoord

Op woensdag 17 februari om 10.30 uur vindt de ondertekening van het Regionaal Sportakkoord IJsselmonde plaats door 8 (deel)gemeenten van het eiland IJsselmonde in het stadhuis van Barendrecht. Doel van deze intentieverklaring is om door regionale samenwerking op sportgebied te komen tot kwaliteits- en/of efficiencyverbeteringen. Het akkoord wordt ondertekend door de wethouders en portefeuillehouders van de deelnemende gemeenten: Albrandswaard: Han van Toornburg, Barendrecht: Bas Nootenboom, Charlois: Lionel Martijn, Feijenoord: Dagmar Oudshoorn, Hoogvliet: Marianne van der Ham, IJsselmonde: Bram van Hemmen, Ridderkerk: Ted Blesgraaf en wethouder Lamers namens Rotterdam.

Wethouder Bolsius opent viering Chinees Nieuwjaar

Wethouder Lucas Bolsius (haven, financiën, buitenruimte en organisatie) opent woensdag 17 februari vanaf 12.00 uur, als loco-burgemeester, de viering van het Chinese Nieuwjaar. Ook houdt wethouder Bolsius een openingstoespraak bij de netwerklunch, in het restaurant van WATT (Westkruiskade). Dit jaar, het jaar van de tijger, wordt het Chinese Nieuwjaar uitgebreid gevierd. De viering is mede georganiseerd door De Dragons Businessclub, de Winkeliersvereniging Cityboulevard Rotterdam en European China Centre Rotterdam. Locatie van de viering is het Wijkpark aan de Westkruiskade.

Wethouder Lamers opent trapveld aan Vormerpad in Overschie

Wethouder Lamers (jeugd, gezin, onderwijs en sport) opent woensdag 17 februari om 14.45 uur het kunstgras trapveld aan het Vormerpad in de deelgemeente Overschie. Kinderen en jongeren krijgen hiermee een extra plek waar ze eenvoudig en buiten clubverband kunnen sporten. Ter gelegenheid van de opening van het trapveld, organiseert de dienst Sport en Recreatie een voetbaltoernooi. Het toernooi start om 13:30 uur. De kinderen en jongeren kunnen hun sportvaardigheden ook testen in het WK Voetbaldorp. Hier staan onder andere een voetbalboarding, een snelheidsmeter en vier playstations met daarop het populaire FIFA 2010.

Wethouder Lamers bij presentatie film Gezinsnetwerk

Op woensdag 17 februari om 16.30 uur is jeugdwethouder Peter Lamers aanwezig bij de presentatie van de film van het team Gezinsnetwerk in de Ridderzaal van het Spartastadion. De film toont het werk van Gezinsnetwerk de afgelopen 15 jaar. Gezinsnetwerk is onderdeel van Pameijer en plaatst kinderen met probleemgedrag en / of een verstandelijke beperking in gewone gezinnen, zodat zij de kans krijgen op een gezonde en normale opvoeding. Gezinsnetwerk bouwt rond deze gezinnen netwerken van vrijwilligers (vandaar de naam gezinsnetwerk) die de (pleeg)ouders kunnen ontlasten door de kinderen bijvoorbeeld mee te nemen naar een sportvereniging of om als logeeradres te functioneren. Gezinsnetwerk is in dit opzicht uniek in Nederland en heeft met deze werkwijze de afgelopen jaren 60 Rotterdamse kinderen een plek weten te geven in een normaal gezin (1 kindertehuis minder). Voor de filmpresentatie zijn alle vrijwilligers en meeleefgezinnen uitgenodigd om hen te bedanken voor hun jarenlange inzet.

Wethouder Lamers reikt naturalisatiebesluiten uit

Op woensdag 17 februari is wethouder Peter Lamers (jeugd, gezin, onderwijs en sport van 19.00 tot 22.00 uur aanwezig bij de naturalisatieceremonie in de hal van Publiekszaken stadhuis, tegenover het hoofdbureau van politie. De wethouder houdt een toespraak en reikt de naturalisatiebesluiten uit. Met dit besluit krijgen de aanwezigen officieel de Nederlandse nationaliteit.

Wethouder Karakus bij afsluiting Bindingsgesprekken

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) is op woensdag 17 februari vanaf 16.30 uur bij de feestelijke afsluiting van de gevoerde bindingsgesprekken met Rotterdamse burgers. De afgelopen maanden heeft de wethouder gesprekken gevoerd met verschillende groepen Rotterdamse inwoners, van ouderen in Nesselande, Klushuis bewoners tot krakers uit Crooswijk. Deze informele gesprekken hebben inspirerende bindingsideeën opgeleverd, knelpunten blootgelegd en hebben nog eens bevestigd dat een goede binding in wijken belangrijk is. Tijdens de feestelijke afsluiting vertelt de wethouder de belangrijkste uitkomsten en vervolgacties en zet hij een initiatiefnemer van een bijzonder bindingsproject in het zonnetje. Locatie van de afsluiting is Restaurant de Coopvaert aan de Blaak 776.

Wethouder Karakus bij Leefbaarheidsmonitor Hoogvliet 2009

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) is op woensdag 17 februari vanaf 19.30 uur bij de eindpresentatie van de Leefbaarheidsmonitor Hoogvliet 2009, in het Informatiecentrum Hoogvliet (Sprong 10). Bewoners, professionals en gemeentelijke diensten gaan in debat over de verantwoordelijkheden van overheid en burgers als het om leefbaarheid gaat. Na de publicatie van het onderzoek zijn in diverse wijken bewonersavonden gehouden om bewoners de cijfers te presenteren. Als afronding is een boekje uitgebracht. In dit boekje reflecteren bewoners, professionals en het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente op de Leefbaarheidsmonitor en de huidige situatie in Hoogvliet. Wethouder Karakus en deelgemeentevoorzitter Van Pelt reiken aan enkele bewoners het eerste exemplaar van het boekje "Hoogvliet is van Mij" uit.

Wethouder Bolsius ondertekent Dakpark Rotterdam

Wethouder Lucas Bolsius (haven, financiën, buitenruimte en organisatie) ondertekent vrijdag 19 februari om 10.00 uur het werkgelegenheidsconvenant Dakpark Rotterdam. Eén van de doelstellingen van het Rotterdamse college is ervoor te zorgen dat méér Rotterdammers werk hebben. Met de realisatie van Dakpark Rotterdam zijn daarom afspraken gemaakt over werkgelegenheid en kansen voor jongeren. Om de ambitie te verwezenlijken tekenen gemeente Rotterdam, deelgemeente Delfshaven, Stichting Werkgelegenheid Rotterdam-West, DAAD Werkgeversservicepunt, Regionaal Opleidingen Centrum Zadkine, Dura Vermeer Bouw Rotterdam BV, Dura Vermeer Vastgoed BV en MAB Development Nederland BV gezamenlijk een convenant werkgelegenheid. Met dit convenant committeren zij zich tot de realisatie van een samenhangende aanpak voor de ontwikkeling van nieuwe werkgelegenheid in Delfshaven. De aanpak omvat ondermeer werving, training, opleiding en begeleiding op de werkvloer. Dakpark Rotterdam is hiermee niet alleen een uniek bouwproject waarbij dubbel ruimtegebruik op grote schaal wordt toegepast, maar het heeft ook een sociaal economische functie binnen de wijk. Locatie van de ondertekening is het Informatiecentrum Dakpark, aan de Hudsonstraat 19-B.

Wethouder Lamers neemt sportadvies Rotterdamse Jongeren Raad in ontvangst

Vrijdag 19 februari om 16.45 uur neemt sportwethouder Peter Lamers het nieuwe advies "Jong Rotterdam Sport Wijs" van de Rotterdamse Jongeren Raad (RJR) in ontvangst in de kantine van korfbalvereniging OZC, Enk 19. In het boek doet de RJR aanbevelingen om meer Rotterdamse jongeren aan het sporten te krijgen.