Nieuw: de grasmaaier VIKING MB 448 TX

15/02/2010 14:30

ANDREAS STIHL NV

Compacte loopmaaier met inschakelbare wielaandrijving

De maaibreedte van 46 cm, de eenvoudige bediening en de goede prijs-kwaliteitverhouding maken van de nieuwe VIKING MB 448 TX de ideale loopmaaier voor gazons van 500 tot 1.200 m². Dit benzineapparaat geeft bovendien blijk van de vertrouwde productkwaliteit van VIKING.

Waardoor onderscheidt een goede grasmaaier zich? Hij moet een mooi maairesultaat leveren, eenvoudig te bedienen zijn en uiterst betrouwbaarheid zijn. Stuk voor stuk kenmerken van de nieuwe VIKING MB 448 TX - maar dat zijn lang niet zijn enige kwaliteiten. VIKING heeft al zijn knowhow op het vlak van comfort en vermogen in deze wendbare grasmaaier ingebouwd. Kenmerkend voor de MB 448 TX zijn het lage gewicht en de compacte bouwwijze. De grasmaaier laat zich daardoor ook op plekken met weinig bewegingsruimte verrassend eenvoudig over het gras manoeuvreren. Een bijkomend uitrustingselement van de MB 448 TX is een inschakelbare wielaandrijving. In tuinen met hellingen en oneffen oppervlakken maakt die voorziening het maaien een heel stuk lichter. Een Briggs&Stratton-motor uit de Serie 550 zorgt met zijn hoge koppel voor een onvermoeibare krachtontwikkeling.

Doordacht tot in de details

Tot in de details overtuigt de MB 448 TX met zijn volwaardige techniek. Aëromessen wekken samen met de aerodynamisch gevormde behuizing bij het maaien een krachtige luchtstroom op. Die richt het gras op zodat de messen het zuiver kunnen afsnijden. Het resultaat: een mooi maaibeeld. De luchtstroom zorgt er bovendien voor dat het maaisel de opvangkorf tot in de kleinste hoekjes vult. De VIKING MB 448 TX rolt zelfs op oneffen grasperken gemakkelijk vooruit - een eigenschap die hij aan zijn wielen te danken heeft: die zijn geschikt voor alle terreintypes en rusten op dubbele kogellagers. Met twee handgrepen stelt u de maaihoogte in zeven stappen per as in. Bovendien is de maaier gemakkelijk en eenvoudig schoon te maken: met enkele handbewegingen plaatst u het apparaat loodrecht, waarna u aarde of maairesten gemakkelijk kunt verwijderen.

Het vertrouwde VIKING-comfort maakt deel uit van de basisuitrusting: een inhoudsindicatie signaleert wanneer de opvangkorf vol is. De opvangbox is voorzien van grote grepen en een praktische klikvergrendeling, zodat hij gemakkelijk leeggemaakt kan worden. De opklapbare duwstang maakt het op zijn beurt mogelijk om de loopmaaier gemakkelijk te vervoeren en plaatsbesparend op te bergen.

Technische gegevens

Model MB 448 TX

Motortype B&S Serie 550 / 4,0 pk

Start/stop Startknop op duwstang / motorstop

Maaibreedte 46 cm

Maaihoogte 25 - 70 mm

Maaihoogteverstelling Per as, in 7 stappen

Aandrijving Aandrijving met 1 overbrenging (voorwiel)

Gewicht 26 kg

Volume opvangkorf 60 l

Toebehoren: Kit 448 (mulchKit)

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel