Gemeente Ameland


Reconstructie Kardinaal de Jongweg en omgeving (Nes)

De Provincie Fryslân heeft een ISV-subsidiebedrag (Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing) toegekend aan de gemeente Ameland voor het realiseren van een integraal project in Nes. Dit project omvat de reconstructie van de Kardinaal de Jongweg, het terrein rondom het Branspuithuuske, het voorterrein van De Toel en het parkeerterrein op het uitbreidingsplan van De Tuun.

Â

In de periode van 15 februari tot 2 april 2010 staat de reconstructie van de Kardinaal de Jongweg en het Brandspuithuuske gepland. Voor de bereikbaarheid van de winkels en bedrijven rondom de Rabobank wordt het verkeer in genoemde periode vanaf de rondweg via de Reeweg, Hoge Eggenweg en Burgemeester Waldaweg, omgeleid. Het inrijverbod van de Marten Janszenstraat wordt gedurende het werk opgeheven.

Â

De reconstructie van het voorterrein van De Toel en het definitief inrichten van het parkeerterrein op De Tuun vindt in de periode van 10 mei tot 1 juli 2010 plaats.

Â

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Jan Oud van de afdeling Beleid en Uitvoering via telefoonnummer (0519) 555 546.