CNV Onderwijs

12 februari 2010

CAO-overleg Dyade op 15 februari hervat

Categorie: Onderwijs dienstverlening

Het CAO-overleg bij Dyade wordt op 15 februari hervat. Na het laatste overleg op 27 januari zijn bonden en werkgever uit elkaar gegaan met een fors verschil van mening over de financiële ruimte die voor zowel verbetering van de salarissen als voor verbetering van de overige arbeidsvoorwaarden beschikbaar werd gesteld.

Over het salarisvoorstel van de werkgever zou eventueel nog overeenstemming te bereiken zijn geweest, ware het niet, dat de werkgever niet bereid was verder in de arbeidsvoorwaarden van het personeel te investeren. Voor CNV Onderwijs is het echter van groot belang, dat er naast een goede structurele loonsverhoging ook geïnvesteerd wordt in zaken als employability en leeftijdsfasebewust personeelsbeleid. "Op alleen maar een poencontract zit niemand te wachten", aldus Joop Witteveen, de onderhandelaar namens CNV Onderwijs.

CNV Onderwijs en AbvaKabo hebben aangekondigd voor 15 februari zelf met voorstellen te komen die tot een aanvaardbaar pakket moeten leiden, dat met een positief advies aan de leden kan worden voorgelegd.

---