Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 08.00 uur

Utrecht, 15-02-2010

Verkiezingsbord

MONTFOORT Agenten hielden op zondagmiddag 14 februari een man aan voor baldadigheid.

Rond 16.10 uur zagen agenten een man op de Provincialeweg lopen. Hij had een verkiezingsbord aan een houten paal bij zich. Hij legde die naast een touringcar neer en wilde de bus instappen. Een agent sprak hem daarop aan, maar de man deed net of hij doof was en liep de bus in. Ook op herhaaldelijk aanroepen van de agent reageerde hij niet. Daarop gingen agenten de bus in en verzochten de man, 27 jaar oud en afkomstig uit Boskoop, mee naar buiten te komen. Dat deed hij en verklaarde het verkiezingsbord uit een tuin te hebben meegenomen. Daarop hielden de agenten hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar kreeg hij een bekeuring voor baldadigheid.

Duidelijk te hard

MAARSSEN Een automobilist raakte in de nacht van zondag 14 op maandag 15 februari zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te hard reed.

Rond 02.35 uur zagen agenten dat een automobilist bij Maarssen met hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam reed. Zij gingen achter de automobilist aan en klokten hem op 159 km/u, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 90 km/u geldt. Na de wettelijke correctie van 5 km kwam dat neer op een overschrijding van 64 km/u. De automobilist, een 51-jarige man uit Purmerend, werd aan de kant gezet. De agenten vorderden zijn rijbewijs in en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.