Ingezonden persbericht


Jongeren en Politici vieren samen Valentijn

"Wat een geweldige opkomst"(Walrick Halewijn, Observant), "Een mooie avond met veel jongeren" (wethouder Gert Boeve), "Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad (Rowan Magito).

Dit zijn een enkele (twitter)quotes, gedaan door de bezoekers van de ValentijnsParty van Young Vision. Young Vision organiseer dit unieke concept om jongeren bewust te maken van het belang van stemmen. Het bijzondere was dat alle politieke partijen met meerdere personen aanwezig waren. Ook de hoge opkomst van de jongeren maakte het geheel tot een succes. "Ik ben trots en tevreden" aldus Young Vision-voorzitter Hoeshang Rahigh en projectleider Abdu.

De jongeren en politici zaten aan tafel, met elke een andere thema. Tijdens een 3-gangen diner bespraken ze de leuke en pijnpunten uit de programma's. De jongeren en politici konden elkaar ook vragen stellen. Er waren in totaal drie rondes, met daartussen een optreden.

Politici vertelden op de avond niet van welke partij ze waren. Dit bracht jongeren tot verrassende uitkomsten. "Ik had echt niet verwacht dat zij van TON zou zijn!" aldus Sara Daliri.

Iedere jongere en politici kreeg na afloop om 24.00 uur een roos mee om Valentijnsdag in te luiden.

Aan het einde van de avond is er door de aanwezige jongeren gestemd. De volgende percentages is uit deze steekproef naar voren gekomen:

Partij % van de stemmen
Lijst 10 24,5 GL 6,5
D66 15 NCPN 5
SP 15 Blanco 2,5
PvdA 11,5 TON 0
CDA 10 CU 0
VVD 10 BPA 0

Aan deze avond hebben de volgende partners meegewerkt:

Walrick Halewijn (Stadscafe 't Observant)
Ruth Gorisson (www.ruthgorisson.nl)
Marie-Louise Hehenkamp (Stichting Gastvrij)
Amersfoort Jong (gemeente Amersfoort)

Wij danken deze partners voor hun inspanning!


Noot voor redacties